Marian thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti

24.05.2015 13:05 -

Kevään edetessä alkaa myös ihana piknikkausi. Tässä ruokaisa ja herkullinen salaatti, joka on helppo pakata vaikka mukaan piknikkoriin.

Thaimaalaisvaikutteinen pastasalaatti

Tämä ruokaisa pastasalaatti on loistava lounaaksi tai vaikka piknikille mukaan pakattavaksi. Huomaa parin tunnin jauhelihan maustumisaika. Tästä ohjeesta riittää hienosti ainakin neljälle.

Tarvitset:

3 dl pastaa
1 rkl öljyä
1 pussi babypinaattia
20 kirsikkatomaattia

400 g naudan jauhelihaa

Kastike:

2 rkl kalakastiketta
2-3 rkl seesamiöljyä
3 rkl limemehua
1 rkl fariinisokeria
1 chilipalko hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
2 tl vettä

Lisäksi:

3 kevätsipulin vartta
0,5-1 dl korianteria hienonnettuna
½ chilipalko viipaloituna
oliiviöljyä
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä


Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, kaada päälle öljy, sekoita ja anna jäähtyä.
Huuhtele pinaatti ja tomaatti. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Sekoita jäähtyneeseen pastaan pinaatit ja tomaatit.

Paista jauheliha kypsäksi pannulla.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kypsä jauheliha kulhoon ja kaada päälle kastike. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai ainakin lihan jäähtymisen ajan. Sekoita muutaman kerran maustumisen aikana.

Valuta jauhelihasta ylimääräinen neste pois ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli, korianteri ja chili.

Tarjoile thaimaustettu jauheliha pastapedin päällä ja viimeistele oliivi-ja seesamiöljyllä sekä seesaminsiemenillä.



(Nova)

Kilpailut

Uusimmat