Kovamuovisista Kinder-leluista voi tienata jopa tuhansia euroja!

23.02.2015 16:03 -

Facebookista löytyy mielenkiintoinen keräilijöiden ryhmä, jossa erityisinä aarteina pidetään kooltaan hyvin pieniä esineitä. Kyseessä on vuonna 2010 toukokuussa perustettu seurue, joka kantaa nimeä Kinder-keräilijät.

Ryhmän perustaja sekä toinen ylläpitäjä Jaana Pihlavisto avasi foorumin vuonna 2010 keskustelua ja keräilykohteiden vaihtelua varten. Myös ihmisten halukkuus yhtyä omanlaistensa hassujen Kinder-keräilijöiden kanssa toimi innoittajana.

Jaana Pihlaviston kanssa ryhmän ylläpidosta vastaa Nina Silo. Joukkoon kuuluu tällä hetkellä 112 jäsentä ja tämä ainutlaatuinen ryhmä löytyy vain Facebookista. 

Ryhmässä saa ja pitää hehkuttaa

Ryhmän idea on se, että kaikki saavat myydä, vaihtaa ja ostaa leluja sekä ottaa kuvia omista aarteistaan. Kaikki neuvot, vinkit ja omat hehkutukset saa ja pitää laittaa esille.

– Säännöt kun kurkkaa aluksi, niin selviää Kinder-keräilijöiden toimintaperiaate, vinkkaa Nina, toinen ylläpitäjistä. 

Kinder-lelujen historia on melko pitkä. Niitä on voitu keräillä jo 70-luvulta lähtien. Nina kertoo Kinderin täyttäneen juuri 40-vuotta ja sen kunniaksi muun muassa munissa on ollut 40-vuotis logo.

Suomeen Kinder-lelut tulivat vuonna 1977 ja Amerikassa ne ovat kiellettyjä, sillä herkku ei saa sisältää syömäkelvottomia osia.

Mistä pulitetaan eniten?

Kinder-lelut koristavat monien hyllyjä ja toimivat jopa askarteluvälineinä, esimerkiksi korvakorujen tekemisessä.

– Kinder-leluilla voi leikkiä, siihenhän ne on alun perin tehtykin. Keräilijät ovat sitten ihan toinen joukko, he haalivat leluja kokoelmiinsa, Nina kertoo. 

Suosituimpia leluja Nina arvioi olevan kilpikonnat sekä hipot, joita on tehty useampi sarja. Barbapapa oli myös yhtenä vuotena erittäin suosittu ja todella moni halusi kerätä koko sarjan itselleen.

– Viimeisin keräilysarja oli Funny Versary, josta on tehty yksi hahmo kultaisena 40-vuotisjuhlan kunniaksi. Niitä on tehty vain 40 000 kappaletta, kertoo keräilijä Nina.

Erilaisia koottavia Kinder-leluja on eniten ja useimmiten niiden arvo on alhaisin. Arvokkaimpia ovat alkuvuosien kovamuoviset lelut sekä erilaiset testikappaleet. Ninan mukaan niiden hinta on jopa tuhansia euroja.

– Myös alkuvuosien koottavista voi pulittaa useita kymmeniä euroja kappaleelta. Harvinaisempaa ja vanhempaa materiaalia ei oikein löydy Suomen markkinoilta, joten täytyy sukeltaa metsästämään kansainvälisille vesille, kuten Ebayhin, selostaa Nina.

Keräily-kohteet vaihtelevat

Ninan oma keräilyinto alkoi 20 vuotta sitten ja välissä on ollut useita monien vuosien taukojakin.

– Keräily on herännyt aina uudestaan eloon, kun on tullut uusi ihana keräilykohde, Nina kertoo.

Tällä hetkellä Ninan keräilykohteet ovat erilaiset käsinmaalatut/jokavuotiset keräilysarjat ja liuskat sekä vähän isommat hahmot, jotka sisälsivät aikoinaan achocobons-suklaakarkkeja.

– Myös kaikki muu Kinder-oheistavara kiinnostaa, jonkun verran niitäkin on tullut keräiltyä. Pieneen asuntoon ei voi kuitenkaan ihan joka laatua kerätä, Nina hymyilee.

Kuvat: Nina Silo

(Radio Nova / Julia Falck)

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat