Kuva: AOP

Miika Nousiainen: "Kirjailijan työ on liian yksinäistä minulle"

25.08.2016 15:45 - Emma Ylistalo

Kirjailija nähdään pian myös panelistina uudessa televisiosarjassa.

Miika Nousiaselta julkaistiin hetki sitten kirja Juurihoito. Vaikka kirjailijan työ on yksinäistä, Nousiainen itse kokee olevansa sosiaalinen.

- Varmaan jokainen ihminen haluaa olla yksin ja rauhassa, mutta minä jotenkin ahdistun kolmessa minuutissa siihen yksin ja rauhassa oloon, kirjailija kertoi Novalle.

Nousiainen on esimerkiksi törmännyt tilanteeseen, jossa hänelle tullaan kehumaan Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmaa, jossa hän esiintyy panelistina. Tällöin kirjailija on saattanut innostua juttelemaan turhankin paljon.

- Ne ovat aika ristiriitaisia tilanteita joskus, kun minä rupean puhumaan ja sitten kymmenen minuutin päästä tämä toinen ihminen sanoo, että anteeksi, mutta minun on pakko mennä. Että ilmeisesti varsinkin tällainen kirjailijan työ on liian yksinäistä minulle. Sitten otan viattomia ihmisiä uhreiksi ja puhun niille sen, mitä sanottavaa on, Nousiainen naureskelee.

Lapsena Nousiainen ei osannut haaveilla kirjailijan ammatista, mutta sketsisarjoja katsellessa niiden kirjoittaminen kiinnosti. Siksi hänestä onkin ollut erityisen hienoa päästä käsikirjoittamaan suosittuja viihdesarjoja Putous ja Kingi.

- Se, että on päässyt aivan loistavalla näyttelijäporukalla sinne pelleilemään, niin ne on sellaisia asioita, mitä varmasti vanhana ja harmaahiuksisena keinutuolissa muistelee.

Ihminen on aina huolissaan

Seuraavaksi Nousianen nähdään panelistina Kari Hotakaisen ja Tuomas Kyrön kanssa Pitääkö olla huolissaan -televisiosarjassa. Siinä juontaja Jenni Pääskysaari valitsee panelistien kanssa katsojien huolenaiheista ne mielenkiintoisimmat ja pyrkii löytämään niihin vastauksen.

Nousiainen uskoo, että ihmisen on vaikea olla huolehtimatta, vaikka asiat olisivatkin ihan hyvin. 

- Voi olla että huolien määrä on sitten kuitenkin vakio. Että jos niitä ei oikeasti ole, niin ne tehdään pään sisään tai ulkopuolelle. Varmaan se on ihmistä eteenpäin vievä voima, että huolehditaan sen sijaan, että oltaisiin tyytyväisiä. Ehkä yhtään keksintöäkään ei olisi tullut, jos joku olisi tyytynyt elämään ilman sähkövaloa, Nousiainen pohtii.

Lue myös: Maaret Kallio uudesta tv-ohjelmastaan: "Omana itsenä oleminen on myös pelottavaa"

Kilpailut

Uusimmat