Kuva: Kerttu Malinen

IS: Lapsen vakava sairaus vaikutti myös Mira Luodin terveyteen - meinasi lopettaa muusikon uransa

15.11.2016 08:45 - Mika Parikka

Luodin nuorimmaisen vakava sairaus on vaikuttanut jopa naiseen itseensä. Välillä Luoti pohti jopa lopettavansa koko muusikon uransa.

Upean Tunnelivisio-sooloalbumin julkaissut Mira Luoti kertoo avoimesti Ilta-Sanomille kuopuksensa vakavasta sairaudesta, mutta myös omasta horjuneesta terveydestään. Luodilla on viisilapsinen uusperhe pyöritettävänään, joka tekee perhe-elämästä ja urasta melkoista tasapainottelua.

Luoti nähtiin keväällä 2015 Tähdet, tähdet -ohjelmassa loistavana esiintyjänä, mutta harva tiesi mitä Luoti kävi silloin läpi. 

"En ollut millään tasolla työkuntoinen. Sairastelin koko ajan. Lähdin keikalle ja minulle nousi 40 asteen kuume, en vain pystynyt työntekoon. Sitten jouduin häpeänsekaisin itseinhon tuntein perumaan työni, mitä ei ollut koskaan aikaisemmin tapahtunut. Oli pakko pysyättää kaikki hetkeksi. Jotain oli käymättä läpi", Luoti muistelee tuota aikaa. 

Luoti sai lapsen Happoradion kitaristi Mika "AH" Haapasalon kanssa kesällä 2014. Urhoksi ristityllä lapsella ilmeni vain muutaman viikon iässä vakava sairaus, kun hänet kiidätettiin sairaalaan. Siellä Urhon sydän pysähtyi kahdesti. Pojalla todettiin sydänsairaus. Tällöin Luodilla kävi mielessä muusikon uransa lopettaminen:

"Mietin, että mikä on se oma juttu, mitä haluan tehdä? Jos tässä käy aina näin, että psyyke pettää, ääni tilttaa ja nousee kuume, niin ehkä se ei ole minun hommaani", Luoti tuumaili. 

Luodin romahtamisen syy ei lopulta koskaan täysin selvinnyt. Urho-pojan sairaus on mielessä koko ajan, vaikka viisihenkisessä uusperheessä pyritään elämään aivan tavallista elämää. Esimerkiksi flunssa-ajat ovat kuitenkin erityisen jännittäviä:

"Sairaus täytyy tiedostaa aina, täytyy olla vähän enemmän skarppina, ja öisin vähän valveutuneempi. Muuten pyrimme elämään ihan normaalisti", Luoti summaa. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös: Mikä kaunotar! Mira Luodin persoonallinen esiintymisasu sai katsojat ihastelemaan

Lue myös: Tänään esikoisalbuminsa julkaissut Mira Luoti: "Vertailu Paula Vesalaan ei pelota"

Lue myös: Mira Luoti julkaisi alusvaatekuvan - otoksessa hulvaton yllätys vatsan kohdalla

Kilpailut

Uusimmat