Kuva: Mikko Räsänen

Suosikkijuontajien puhelin soi aamukuudelta - "Samoilla silmillä menty"

18.04.2017 19:00 - Mikko Räsänen

Kiekkosankarit yllättivät Radio Novan Aamun juontajat hilpeällä puhelullaan.

SaPKo varmisti eilen Mestis-mestaruuden, kun se kukisti Kiekko-Vantaan neljännessä finaaliottelussa. Siitä alkoi savonlinnalaisten villi mestaruusjuhla, johon joutuivat yllättäen osallisiksi myös Radio Novan Aamua juontavat Aki Linnanahde ja Minna Kuukka. Suosikkijuontajat olivat aloittaneet lähetyksensä tänään aamukuudelta, kun heidän studiopuhelimensa soi. Linjan toisessa päässä oli SaPKon Anton Fonsén, joka soitti joukkueen yhä jatkuvista mestaruusjuhlista ja tiedusteli mahdollisuutta antaa joukkueen kultakurkun, maalivahti Juhana Ahon, laulaa suorassa lähetyksessä.

Aki ja Minna suostuivat tietenkin pyyntöön ja Aho lauloi Westlifen You Raise Me Up -biisin niin hienosti, ettei edes juhlittu yö kuulunut suorituksessa.

- Samoilla silmillä tässä on menty, pelaajat vahvistivat juhlakuntonsa.

Radio Novan Aamun juontajakaksikko oli iloinen, että paluu pääsiäislomalta takaisin arkeen alkoi juuri tällaisella puhelulla.

- Olihan se hieno paluu arkeen. Tämä urheilujoukkueiden saunailloista soittelun perinne alkoi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopulla, jolloin juonsin Jussi Heikelän kanssa Radio Rockin aamua. Hienoa, että nykyään perinne elää ja voi hyvin Radio Novan taajuudella, Aki iloitsee.

- Odotellaan, mitä tapahtuu, kun Tappara-KalPa-otteluparin voittaja on selvillä.

Kovana urheilumiehenä tunnettu Aki kehuu savonlinnalaisia siitä, miten hyvin heissä tuntui olevan virtaa vielä aamukuudelta. 

- Täytyy nostaa jätkille hattua. Luonnollisesti valvottu yö kuului vähän äänessä, mutta ukot hoiti homman fiksusti ja maestro itse lauloi kuin enkeli. Olen kuullut pahempiakin aamuisia soittoja, Aki muistelee nauraen.

Miten kommentoisit itse finaalisarjaa? Oman kotikaupunkisi Vantaan joukkue oli kuitenkin ottavana osapuolena, kun savonlinnalainen juna jyräsi määrätietoisesti mestaruuteen.

- Jos voittaa pudotuspelien kaikki ottelusarjat 4-0, niin ei ole epäilystäkään, etteikö mestaruus olisi mennyt oikeaan osoitteeseen. Isot onnittelut Savonlinnan suuntaan. Luulenpa, että pääsiäinen on vasta alkanut Savonlinnassa ja tätä "ylösnousemusta" juhlitaan siellä vielä pitkään. 

Aki kertoo, että Radio Novan Aamun kanssa uuteen arkipäivään heränneet kuulijatkin olivat selvästi ilahtuneita Mestis-mestareiden puhelusta.

- Kuulijapalautetta tuli paljon ja se oli pelkästään positiivista. Toivotan maalivahti Juhana Ahonb lämpimästi tervetulleeksi ohjelmaamme, kun juhlat on juhlittu. Huikea seppä!, Aki fiilistelee.

Kuuntele aamuinen puhelu alta. 

Liity Radio Novan Aamun suosittuun Facebook-ryhmään täällä

Lue myös: Aki Linnanahde hävisi vedon: Joutuu pyöräilemään Helsingistä Mikkeliin!

Kilpailut

Uusimmat