Kuva: AOP

Yli 400 liigaottelun suomalaishyökkääjä lähtee Valko-Venäjältä - palaako Liigaan?

19.10.2016 16:30 - Mikko Räsänen

Tuomas Santavuori on jälleen ilman sopimusta.

Tuomas Santavuori, 31, etsii jälleen uutta joukkuetta. 462 liigaottelun konkari oli näytillä Valko-Venäjän liigassa pelaavassa Neman Grodnossa. Ilmeisesti tryout ei ole mennyt täydellisesti, koska tänään seura ilmoitti, ettei suomalaishyökkääjä jatka joukkueessa.

Ikänsä puolesta Santavuorella voisi olla yhä annettavaa liigatasolla. Hänen uransa on kuitenkin ollut viime vuosina jyrkässä alamäessä. Vielä kaudella 2010-11 Santavuori teki HPK:ssa 42 pistettä, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Kaudella 2014-15 Santavuori päätyi Mestikseen, eikä onnistunut edes siellä vaan tie vei Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Sittemmin Santavuori on pelannut Saksana alasarjoissa, Kazakstanissa, Tanskassa ja nyt Valko-Venäjällä. 

Vaikka Santavuori ei enää Liigaan palaisikaan, tullaan hänet muistamaan liigaympyröissä vielä pitkään. Santavuoren tavaramerkkinä ollut potkulautaluistelu oli nimittäin sellainen, jota ei yhdenkään pelaajan ole nähty tekevän vastaavalla tavalla Santavuoren lähdön jälkeen.

Katso alta Santavuoren tyylinäyteet.

Lue myös: Liigan uudet ulkomaalaiset arvioissa

Kilpailut

Uusimmat