Kuva: AOP

Auston Matthewsilta huikea NHL-ennätys - samalla jäätävä kuitti Patrik Laineelle

13.10.2016 10:05 - Mikko Räsänen

Auston Matthews teki neljä maalia uransa ensimmäisessä NHL-ottelussa.

Viime kesän NHL-draftin ykkösvaraus Auston Matthews teki heti ensimmäisessä NHL-ottelussaan NHL-ennätyksen tekemällä neljä maalia. Matthews on modernin ajan NHL:n ensimmäinen pelaaja, joka onnistuu tekemään neljä osumaa debyyttiottelussaan. Kolmeen maaliin ovat yltäneet Alex Smart (1943), Real Cloutier (1979), Fabian Brunnström (2008) ja Derek Stepan (2010). 

Neljällä osumallaan Matthews lyö viimeisen naulan ennen NHL-draftia käytyyn keskusteluun siitä, kumman pitäisi tulla varatuksi ensimmäisenä, Matthewsin vai Patrik Laineen. Median lisäksi myös Laine osallistui keskusteluun ja sai Kanadassa julkisuutta mielipiteellään, että hänen pitäisi olla ykkösvaraus. Matthewsin neljä maalia ovatkin siis kuitti myös Laineen suuntaan.

Vaikka neljää maalia ei kukaan osannut odottaa, niin jo harjoitusottelut näyttivät, että Matthews on nopeasti löytänyt paikkansa ja roolinsa Toronton kokoonpanossa. Muilla draftin kärkivarauksilla on ollut vaikeampaa. Patrik Laine on hakenut itseään, eikä ole päässyt käyttämään pelättyä lämäriä harjoituspeleissä. Kolmosvaraus Pierre-Luc Dubois ei vakuuttanut harjoituskaudella ja hänet palautettiin takaisin junioriliigaan kehittymään. Kolmosvaraus Jesse Puljujärvi on ollut myös näkymätön NHL:n harjoitusotteluissa, mutta viime yön debyytissään hän teki maalin Edmonton Oilersin murskatessa Calgary Flamesin 7-4. Samalla Puljujärvestä tuli NHL:n historian ensimmäinen vuonna 1998 syntynyt maalintekijä.

Katso Auston Matthewsin maalit alta

Lue myös: NHL-pomo: Patrik Laine paras sitten Teemu Selänteen!

Kilpailut

Uusimmat