Kuva: Fotolia

Yleinen harhaluulo syömishäiriöistä kumottiin - eihän oma käsityksesi ole väärä?

25.01.2017 17:45 - Senni Loikala

Syömishäiriötä sairastavat monet muutkin kuin pelkästään nuoret naiset.

Monet saattavat ajatella stereotyyppisesti, että vain nuoret naiset sairastuisivat syömishäiriöihin. Tuoreen BMC Medicine -lehdessä julkaistun brittitutkimuksen mukaan kyseinen lokerointi ei päde tosielämässä. Tutkimuksesta uutisoi BBC.

Tutkimukseen osallistui yli 5000 naista, joista kolme prosenttia sairasti tai oli sairastanut syömishäiriön. Osa naisista kertoi kärsineensä syömishäiriöstä teini-ikäisenä, mutta huomattava osa oli sairastunut siihen ensimmäistä kertaa vasta keski-ikäisenä.

- Stereotyyppisesti maailmassa nähdään syömishäiriöitä sairastavat nuorina. Kun ylläpidämme stereotypioita, pienennämme samalla mahdollisuutta, että vakaviin mielenterveysongelmiin sairastuneet ihmiset hakisivat apua, kommentoi Tom Quinn syömishäiriöihin keskittyneestä Beat-brittijärjestöstä.

- Viime vuonna kaikista auttavaan puhelimeemme soittaneista henkilöistä 15 prosenttia oli yli 40-vuotiaita. Tämä tuore tutkimus osoittaa, miten tärkeää on tarjota asianmukaista hoitoa kaikenikäisille syömishäiriöön sairastuneille ihmisille, hän lisää.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että myös miehet sairastuvat syömishäiriöihin. Karun arvion mukaan jopa 80 prosenttia tapauksista jää kuitenkin diagnosoimatta. Pääset lukemaan lisää miesten syömishäiriöstä täältä.

Lue myös: Äidin koskettava tarina tyttären anoreksiasta: "Raskainta oli ymmärtää, etten voi parantaa häntä"

Lue myös: Suomalaistytön pysäyttävä kirjoitus leviää Facebookissa: Syömishäiriö jätti raadolliset jäljet

Lue myös: Piinaako salakavala sairaus läheistäsi? Tunnista syömishäiriön oireet ajoissa

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat