Kuva: Fotolia

Vihaaminen ei ole hyväksi - lue, miten pääset eroon syövyttävästä tunteesta

29.08.2016 20:15 - Tiina Svensk

Vihan ja inhon tunteet saattavat olla vaikeita kohdata, mutta ne kannattaa käsitellä huolella.

Tuskin kukaan pitää polttavasta vihan tunteesta tai kiukuttelusta - molemmat tunteet saattavat nimittäin muuttua helposti hallitsemattomiksi. Onneksi omia tunteitaan kannattaa voi kuitenkin purkaa tehokkaasti, jolloin ne ovat voimavara sen sijaan, että ne imisivät voimiamme.

Mindbodygreen -sivusto jakoi viisi keinoa, joilla kiukkua ja vihaa voi purkaa tehokkaasti missä tahansa, milloin tahansa:

Pura tunne ystävälle

Mindbodygreen -sivuston terapeutti neuvoo, että tunne kannattaa purkaa ystävälle. Läheistä kannattaa kuitenkin varottaa etukäteen siitä, että haluat puhua sinua harmittavasta tai kuohuttavasta asiasta. 

Ole kuitenkin varovainen: jos huomaat valittavasi ystävällesi jatkuvasti samasta aiheesta, kannattaa pysähtyä ja miettiä. Tällaisessa tilanteessa tunteista puhuminen ei ole enää terapeuttista tai rakentavaa.

Kirjoita kirje

Tunteiden purkaminen kirjeelle voi olla todella huojentavaa ja tärkeää. Kun kirjoitat, muista ettei kukaan tule lukemaan sanojasi paperilta - ne ovat vain sinulle. Lisäksi tunteiden sanallistaminen auttaa kirkastamaan omia ajatuksia ja selvittämään tunnetta.

Huuda

Pelottaako pitää ääntä? Voit huutaa autossa tai karjua tyynyä vasten, jolloin pääset purkamaan tunnetta. Huutaminen vapauttaa oloa fyysisesti ja saattaa helpottaa, kun olet tunnekuohun vallassa.

Ota käyttöön tennismaila

Viha on polttava tunne, jonka vallassa saatat haluta jopa lyödä jotakin. Sen sijaan, että alkaisit oikeasti väkivaltaiseksi, Mindbodygreenin terapeutti neuvoo ottamaan käyttöön tennismailametodin.

Valitse itsellesi vanha tyyny, ja hakkaa sitä. Voit käyttää mailaa tai käsiäsi - mikä sinusta tuntuu hyvälle. Samalla tapaa kuin huutaminen, myös lyöminen on fyysinen keino päästä eroon tunteesta.

Keskustele

Oletko vihainen jollekin henkilölle? Keskustele hänen kanssaan, mutta anna tunteidesi laantua hieman. Parhaiten saat purettua vihan, kun keskutelet siitä rakentavasti tunteen aiheuttajan kanssa.

Saatat huomata myös keskustelun jälkeen, että olosi on myös fyysisesti helpottunut ja parempi.

Lue myös: Viha kestää toiseksi pisimpään - arvaatko, mistä tunteesta on vaikeinta päästä yli?

Lähde: Mindbodygreen

Kilpailut

Uusimmat