Kuva: Fotolia

Syntymäkuukautesi ennakoi, miten nopea olet oppimaan uusia asioita

31.08.2016 13:45 - Senni Loikala

Kahden yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan syntymäkuukaudella saattaa olla yhteys oppimisvaikeuksiin.

Syntymäkuukaudesta löydettiin yhteys oppimisvaikeuksiin, kuten lukihäiriöön, sekä myös sosiaalista vuorovaikutusta heikentävään autismiin, kertovat Cambridgen ja Glasgow'n yliopistojen tutkijat. He tarkastelivat syntymäajan ja oppimisvaikeuksien yhteyttä yli 800 000:n lapsen kohdalta. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Tuloksista selvisi, että eniten oppimisvaikeuksia oli lapsilla, jotka olivat syntyneet loppuvuodesta, loka- ja joulukuun välisenä aikana.

Oppimisvaikeuksia havaittiin noin yhdeksällä prosentilla lapsista, jotka olivat saaneet alkunsa tammi-maaliskuun välisenä aikana ja siten syntyneet yleensä loppuvuodesta. Jos hedelmöittyminen oli tapahtunut heinä-syyskuun välisenä aikana, putosi oppimisvaikeuksien yleisyys noin 7,5 prosenttiin. Näin ollen he, jotka ovat syntyneet suurin piirtein helmi-toukokuun välisenä aikana, kärsivät muita vähemmän oppimisvaikeuksista.

Syy mahdollisesti vitamiinivajeessa

Tutkijat uskovat tietävänsä syyn, miksi loppuvuodesta syntyneillä lapsilla on muita enemmän oppimisvaikeuksia. Tutkimustulos voi selittyä sillä, että hedelmöittymisen aikaan äitien d-vitamiinitasot ovat olleet matalammalla kuin naisilla, jotka ovat tulleet raskaaksi heinä-syyskuun välisenä aikana.

Samantyylisiä tutkimuksia on tehty aiemminkin. Viime vuonna selvisi, että syntymäkuukaudella oli yhteys peräti 55:n sairauteen. Tutkimus julkaistiin American Medical Informatics Association -lehdessä ja sen mukaan toukokuussa syntyneet ovat yleensä kaikista terveimpiä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Sivusto demonstroi, miten lukihäiriöiset näkevät tekstin - pystytkö lukemaan?

Lue myös: Naiset huomio: Rintakarvat kertovat miehen älykkyydestä

Lue myös: Autistisen pikkutytön kirje herkistää: "Haluaisin ystävän, joka ymmärtää minua"

Kilpailut

Uusimmat