Kuva: Fotolia

Helpot ja tehokkaat tavat hoitaa flunssaa - 5 täsmävinkkiä

20.09.2016 15:00 - Rea Tallgren

Oikeat nestevalinnat sekä lepääminen ovat kaiken A ja O kun flunssapotilas haluaa nousta pikaisesti takaisin tolpilleen.

1. Tee olosi mukavaksi. Laita pääsi alle ylimääräinen tyyny, jotta saat hengitettyä paremmin. Vedä jalkaasi villasukat. Himmennä valoja, laita korviisi korvatulpat ja kaivaudu peiton alle.

2. Nestetasapaino saattaa järkkyä kuumeessa hikoillessa ja kurkkukipu saattaa saada aikaan sen, että itseään joutuu muistuttamaan nesteiden nauttimisesta. Muista kuitenkin juoda paljon, sekä kylmiä että lämpimiä juomia. Nesteet myös auttavat laittamaan liikkeelle kuona-aineita, ja se saattaa helpottaa oloa.

3. Nauti inkivääriä, koska sillä on monia terveysvaikutuksia ja se tekee olon mukavammaksi avaamalla tukkoista nenää ja hoivaamalla kurkkua. Lisää kasvia vaikkapa teehen tai nappaa suuhusi inkiväärikarkkeja. 

4. Käy kuumassa suihkussa ja höyryhengittele siellä. Mikäli olosi on yhtään hutera, pidä huoli siitä, että pääset tarvittaessa istumaan. Höyry auttaa nenääsi aukeamaan ja tekee olosi mukavammaksi. Liman saaminen liikkeelle voi myös nopeuttaa paranemista. Voit myös höyryhengitellä höyryävän kattilan ylle kumartuneena ja itsesi vaikkapa pyyhkeellä peittäen.

5. Tärkeintä flunssan aikana on oikeasti antaa keholle aikaa levätä. Makaa peiton alla ja katsele sarjoja tai lue kirjaa. Älä siivoa tai puuhastele muutakaan "pientä". Anna elimistöllesi mahdollisuus keskittää kaikki energia sairaudesta paranemiseen. 

Lue myös: Pelastaa flunssalta, auttaa lihaskipuihin – 7 salaisuutta inkivääristä

Lähteet: Web MD ja Independent

Kilpailut

Uusimmat