Kuva: Fotolia

Ethän pilaa dieettiä iltapäivisin? 5 pientä tapaa, jotka hidastavat painon putoamista huomaamattasi

21.07.2017 18:45 - Emmi Moilanen

Täydelliseen ruokavalioon pyrkiminen voi hidastaa painon putoamista merkittävästi, jos laihduttaja ei salli itselleen lipsahduksia lainkaan.

Painon pudottaminen vaatii usein paljon työtä. Dieetin aikana ruokavalio ja treenisuunnitelma menevät monesti täysin uusiksi. Itselleen ei tulisi kuitenkaan olla liian ankara, sillä myös äärimmäisen kurinalainen suhtautuminen laihduttamiseen voi hidastaa painon putoamista jopa huomaamattasi.

Women's Health haastatteli ravitsemusasiantuntija Alissa Rumseyta ja kysyi, mitkä arkipäiväiset tavat hidastavat painon putoamista dieetin aikana.

1. Palkitset itsesi hyvästä suorituksesta

Itsensä hemmottelu herkuilla on täysin sallittua aina silloin tällöin, mutta erityisesti dieetin aikana tulisi huolehtia siitä, ettei se ole jokapäiväinen tapa.

- Treenin jälkeen monet ajattelevat, että ansaitsevat hyvän suorituksen jälkeen palkinnon, toteaa Rumsey.

Riskinä nimittäin on, että treenin jälkeen syötyjen herkkujen kalorimäärä arvioidaan usein alakanttiin. Tässä tilanteessa osa treenin hyvistä terveysvaikutuksista menee hukkaan ja painosi putoaa todennäköisesti hitaammin, kuin ilman päivittäistä itsensä palkitsemista.

2. Jämähdät paikoillesi

Vaikka olisit ahkeroinut aamulla ja tehnyt tehokkaan treenin esimerkiksi kuntosalilla, se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että loppupäivä kannattaisi pysytellä tiukasti aloillaan omalla työpisteellä tai sohvalla loikoillen. Rumsey ehdottaakin jaloittelutaukoa tunnin välein.

- Ota kierros toimiston ympäri tai jaloittele nousemalla toiseen kerrokseen. Kokeile myös ottaa puhelusi vastaan samalla kun jaloittelet, hän ehdottaa.

3. Napostelet huomaamattasi

Työpaikan kahvihuone tai ystävän tarjoama kakkupala… Me kaikki olemme olleet tilanteessa, jolloin herkuista kieltäytyminen tuntuu erittäin vaikealta. Olisikin hyvä tehdä selväksi itselleen, onko todella makean tarpeessa vai sortuuko naposteluun vain sen takia, että herkkuja on helposti saatavilla.

- Pidä hemmotteluhetki silloin, kun todella haluat makeaa ja tiedät nauttivasi tilanteesta aidosti, Rumsey ohjeistaa.

4. Sorrut tissutteluun

- Kyse ei ole pelkästään alkoholin sisältämistä kaloreista vaan todennäköisesti teet muutaman drinkin jälkeen myös huonompia valintoja ruokavaliosi suhteen.

Jos et kuitenkaan voi vastustaa ajatusta rentouttavasta lasillisesta töiden jälkeen, valitse juomasi viisaasti.

- Lasillinen viiniä, olutta tai drinkki, jota ei ole sekoitettu mihinkään makeaan, Rumsey toteaa.

5. Pyrit täydellisyyteen

Rumseyn mukaan täydellisyyteen pyrkiminen voi olla yksi dieetin pahimmista kompastuskivistä.

- Asiakkailla, jotka ovat erittäin tiukkoja ruokavalionsa suhteen, on vaikeuksia myös pudottaa ne viimeiset muutamat kilot. Tämä johtuu siitä, että dieetti on joustamaton, hän kertoo.

Terveellisestä ruokavaliosta huolehtiminen on tärkeää, mutta itselleen tulisi sallia myös hieman pelivaraa herkuttelujen suhteen.

- Laihduttaja voi lopulta tuntea olonsa epäonnistuneeksi tai lopettaa laihduttamisen kokonaan silloin, kun lipsahduksia sattuu ja poiketaan täydellisestä suunnitelmasta, Rumsay selittää.

Lue myös: Aloita dieetti ilman kuntosalilla hikoilua – 6 tehokasta niksiä onnistuneeseen elämäntapamuutokseen

Lue myös: Light-limuista löytyi jälleen uusi vaarallinen terveysriski

Lue myös: Asiantuntijat paljastavat: 6 päätöstä, jotka laihduttajan tulisi tehdä dieetin aikana

Lähde: Women’s Health

Kilpailut

Uusimmat