Kuva: Fotolia

Juotko pari lasia valkoviiniä kuussa? Riskinä kiusallinen vaiva sosiaalisissa tilanteissa

24.04.2017 18:15 - Senni Loikala

Jopa maltillinen valkoviinin juominen lisää selvästi riskiä ikävään ihovaivaan, selviää tutkimuksesta.

Valkoviinin juomisesta löydettiin yhteys naisten kohonneeseen riskiin kärsiä ruusufinnistä, uutisoi New York Daily News. Ruusufinnin oireita ovat poskien punoitus esimerkiksi hikoillessa, sosiaalisesti jännittävissä tilanteissa ja kuumia juomia nauttiessa. Hiussuonten laajentuminen poskissa ja nenässä ovat myös yleisiä oireita.

Monien suosikkialkoholijuoman yhteys ikävään iho-ongelmaan selvisi amerikkalaisen yliopiston tekemästä tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimus on julkaistu Journal of the American Academy of Dermatology -lehdessä.

Jo 1-3 lasillista kuussa nostaa riskiä

Jopa maltillinen valkoviinin nauttiminen lisää riskiä ruusufinniin, mikäli tutkimusta on uskominen. Vain 1-3 lasillista kuussa juovilla todennäköisyys ruusufinniin nousee 14 prosenttia. Yli viisi lasia kuussa juovilla riski nousee peräti 49 prosenttia.

Tutkimus perustuu yli 82 000:n naisen terveystietoihin, jotka ovat kerätty 14:a vuoden ajalta. Naisista lähemmäs 5000 kärsi ruusufinnistä.

Mikäli kasvosi alkavat punoittaa juodessasi alkoholia, voi se olla merkki siitä, ettei kehosi kestä alkoholia. Pääset lukemaan lisää tästä.

Lähde: New York Daily News

Kilpailut

Uusimmat