Kuva: Fotolia

Pelkäätkö entisen kumppanin näkemistä? 5 vinkkiä, miten selvitä tilanteesta kunnialla

29.07.2016 19:15 - Senja Rapila

Jos ero on satuttanut, voi olla vaikeaa nähdä entinen kumppani uudestaan. On kuitenkin tärkeää käyttäytyä tilanteessa järkevästi.

Elite Daily listasi viisi tapaa, jolla selviät vaivaannuttavasta jälleennäkemisestä kunnialla.

1. Hymyile

Tapaamisenne ei ole maailmanloppu, joten hymyile, vaikka se sattuisikin.

Hengitä syvään ja muista kaikki asiat, jotka olette käyneet läpi eronne yhteydessä. Olet nähnyt todennäköisesti eron jälkeen ystäviäsi enemmän, löytänyt rakkauden uutta harrastusta kohtaan tai asiat ovat muuten vain lutviutuneet. Sinulla on siis syytä hymyillä, joten näytä se.

2. Käytä kehonkieltäsi

Sinun ei välttämättä kannata alkaa kertomaan entiselle kumppanillesi kaikkea mitä elämässäsi on tapahtunut eron jälkeen, vaan voi olla parempi, että pysyt tyynen rauhallisena.

Jos häntä ei kiinnostanut asiasi ennen eroa, ei häntä kiinnosta todennäköisesti nytkään. On parempi pysytellä small talkissa, seistä suorassa ja katsoa syvälle hänen silmiinsä kaikella sillä ystävyydellä, millä vain pystyt.

3. Älä vaikuta liian kiinnostuneelta

Jos et ole innoissasi kun näet hänet, et välttämättä halua kuulostaa vihaiselta tai loukkaantuneelta. Tässä tapauksessa on helppo vaikuttaa liiankin innostuneelta ja kiinnostuneelta toisen asioista, kun yrittää peitellä oikeita tunteitaan.

Ja jos puhut jatkuvasti vain hänestä, voi exästäsi tuntua siltä, ettet ole vieläkään päässyt suhteestanne yli. Kaikki ei kuitenkaan pyöri hänen ympärillään, joten tee se selväksi myös hänelle. Tajua poistua tilanteesta ennen kuin alat kyselemään liikaa hänen kuulumisiaan.

4. Keksi tekosyy poistua tilanteesta

Jossain vaiheessa tulee hetki, kun keskustelu tuntuu tulleen päätökseen. Et kuitenkaan halua kysyä liikaa kysymyksiä, joten on hyvä poistua tilanteesta tarpeeksi ajoissa.

Paras tapa poistua tilanteesta on keksiä tekosyy. Vaikka sinulla ei olisikaan kiire minnekään, voit sanoa tapaavasi ystävän kohta. Jos olit läheinen hänen tai hänen perheensä kanssa, lähetä itsevarmasti terveisiä ja hyvästele hänet. 

Muista lähteä siinä vaiheessa, kun sinun olosi on vielä mukava. Yleensä se on silloin, kun ehtii itse lähteä ensimmäisenä vaivaannuttavasta tilanteesta pois.

5. Lähde kotoa itsevarmana

Elämä jatkaa kulkuaan ilman entisiä kumppaneita, joten joka päivä kannattaa lähteä kotoa itsevarmana ja valmiina päivän koitoksiin. Ehkä meikki, uusi vaate tai musiikki saa olosi itsevarmaksi julkisilla paikoilla, joten hyödynnä niitä - varsinkin jos pelkäät törmääväsi exääsi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Naisen koskettava tarina seksuaalisesta väkivallasta leviää: "Sanoin vain 'ehkä'"

Lue myös: Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

Kilpailut

Uusimmat