Kuva: Fotolia

Parisuhdeterapeutti kieltää pariskuntia: Yksi sana pitäisi jättää pois jokaisesta riidasta

28.07.2016 20:45 - Tiina Svensk

Yhteen sanaan voi sisältyä paljon asenteita, joita et halua sotkea riitelyynne.

Jokaiseen parisuhteeseen kuuluu ajoittainen riitely. Riidellessä varmasti jokainen pariskunta haluaa kuitenkin varmistaa, että erimielisyydet tulee ratkottua mahdollisimman nopeasti ja tavalla, joka ei satuta kumpaakaan.

Cosmopolitanin artikkelissa parisuhdeterapeutti Jeffrey Benstein varoittaakin pariskuntia käyttämästä tiettyä sanaa, joka voi lisätä bensaa liekkeihin tulenkatkuisen keskutelun lomassa. Hänen mukaansa pariskuntien ei tulisi käyttää riidellessään sanaa "pitäisi."

- Meillä on tapana kertoa kumppanillemme, mitä hänen pitäisi tehdä. "Pitäisi" sana luo negatiivista energiaa ja ajan kanssa siitä voi tulla hyvinkin myrkyllinen sana, Benstein kertoo. 

Sen sijaan Benstein kannustaa pariskuntia kertomaan kumppanilleen avoimesti, miltä heistä tuntuu ja selittämään tilanteita, joita toinen ei tunnu ymmärtävän. Jos siis sanot usein, että kumppanisi pitäisi ymmärtää tiettyjä asioita, yritä seuraavan kerran nähdä asiat hänen näkökulmastaan: ehkä tilanne voi olla haastavaa käsittää, vaikka sinusta ei siltä tuntuisi.

Lue myös: Riitely kumppanin kanssa voi johtaa ylipainoon ja masennukseen

Lue myös: Uusi tutkimus osoittaa: Riitelevät pariskunnat ovat onnellisempia

Lue myös: Onko riitelystä tullut ongelma? 10 varoitusmerkkiä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat