Kuva: Fotolia

Onko aika päättää parisuhde? Merkit, jotka kertovat rakkauden tulleen tiensä päähän

09.12.2016 21:45 - Reija Saarinen

Jos läheisyys ei enää kiinnosta, on suhteessa ehkä jotain vialla.

Psykologi ja parisuhdeterapeutti Rachel McLynnin mukaan on olemassa muutamia sellaisia varoitusmerkkejä, joita kenenkään ei kannata omassa parisuhteessaan ohittaa. Ne nimittäin paljastavat yllättävänkin paljon suhteen tilasta.

Mutta mistä sitten tietää, onko suhde hyvällä tolalla vai onko rakkaus kenties tullut tiensä päähän? McLynnin mukaan kannattaa tarkkailla ainakin kymmentä merkkiä.

1. Oletko muuttunut itse ja samalla kadottanut oman itsesi? Jos muut ympärilläsi alkavat kysellä, onko sinulla kaikki hyvin, on ehkä aika miettiä parisuhdetta ja sen tilannetta hieman syvällisemmin.

2. Ärsyttääkö puolisossa lähes kaikki? Jos kumppanin tekemiset ja sanomiset saavat sinut useimmiten suuttumaan tai ärsyyntymään, on suhteesta ehkä kadonnut rakkaus ja välittäminen.

3. Vältteletkö läheisyyttä ja seksiä? Kun suhteessa on ongelmia, on yleensä seksi ensimmäinen asia, joka jää pois. Jos kumppanin kosketus ei tunnu hyvältä, on suhteessa yleensä jotain pielessä.

4. Haluatko viettää yhä enemmän aikaa yksin? Jos oma-aika menee yhteisen ajan edelle, on ehkä aika pohtia sitä, miksi olette suhteessa. Oman rakkaan kanssa vietetyn ajan, kun ei tulisi olla mikään rangaistus, vaan leppoisaa ajanvietettä.

5. Etkö enää anna kohteliaisuuksia? Jos sinulla ei ole juurikaan mitään hyvää sanottavaa kumppanillesi tai kumppanistasi, on suhteessa suurella todennäköisyydellä jotain pielessä.

6. Onko itsetuntosi maassa? Jos parisuhteessa menee huonosti, saattaa se näkyä myös alentuneessa itsetunnossa. Saatat esimerkiksi kyseenalaistaa oman viehättävyytesi, jos kumppani ei enää kehu tai tunne halua sinua kohtana.

7. Vietätkö yhä enemmän aikaa töissä? Jos työpaikka houkuttaa kotia enemmän, on aika pysähtyä pohtimaan omaa suhdetta. Jos ihminen jonka kanssa elät saa sinut tuntemaan olosi jotenkin vaikeaksi, kannattaa jatkoa pohtia uudelleen.

8. Haaveiletko lomamatkasta ilman puolisoasi? Jos yhteinen tulevaisuus tai lomamatka ei enää ole mielessä, on syytä pohtia sitä, onko suhdetta enää tarpeellista jatkaa.

9. Etkö enää panosta ulkonäköösi? Jos treffi-illan koittaessa sinulle on ihan sama miltä näytät, kertoo se jostain.

10. Mollaatko kumppaniasi muiden edessä? Jos sinulla on tapana puhua ikäviä kumppanistasi ystävienne edessä, ei suhde ehkä ole vakaalla pohjalla. Oman kumppanin puolia pitää aina, eikä ainakaan halua tuottaa hänelle pahaa mieltä muiden edessä.

Lue myös: 10 valkoista valhetta, jotka saattavat tulla tarpeeseen parisuhteessa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat