Kuva: Fotolia

Huumeita käyttävän teinitytön isän teksti koskettaa: "Tarkastan joka aamu, onko hän elossa"

20.02.2017 20:15 - Senni Loikala

Perheenisän kirjoitus muistuttaa, ettei syy nuorten huumeiden käyttöön ole kaikissa tapauksissa lapsuudenkodissa ja vanhemmissa.

Kanadalainen perheenisä Sean O’Leary julkaisi lauantaina Facebook-päivityksen, joka on koskettanut monia netissä. O’Leary kirjoitti tekstin sen jälkeen, kun 14-vuotias tyttö menehtyi huumeiden yliannostukseen paikallisessa pikkukaupungissa viime viikolla. Tyttö oli kolmas paikallinen alaikäinen nuori, joka menehtyi huumeisiin muutaman viimeisen kuukauden aikana.

Tekstissä O’Leary kertoo omasta kokemuksestaan huumeita käyttävän nuoren isänä. O’Learyn 16-vuotias Paige-tytär on käyttänyt huumeita reilun puolentoista vuoden ajan. Lue alta vapaasti suomennettuja otteita perheenisän kirjoituksesta.

Ensimmäinen ajatukseni joka aamu on, että minun täytyy tarkastaa, onko Paige elossa. Se on painajaismainen tapa elää elämää varsinkin, kun sinulla on muitakin lapsia ja tahdot tehdä heidän elämästään mahdollisimman normaalia.

Painajainen, jossa elimme ensimmäiset 18 kuukautta, ei ollut mitään verrattuna siihen helvettiin, joka muutti elämämme joulukuun 31. päivä kello 22.30.

Tulin silloin kotiin ja löysin 17-vuotiaan pojan kuolleena autotallistani. Onneksi saavuin paikalle juuri tuolloin ja yksi paikalla olleista nuorista, joka ei ollut huumeissa, soitti hätänumeroon. Me annoimme pojalle ensiapua ja saimme lopulta hänen sydämensä lyömään ja sitten ensihoitajat tulivat paikalle.

"Syy ei ole aina vanhemmissa"

Joskus ihmiset saattavat ajatella, että syy nuorten huumeiden käyttöön löytyisi aina vanhemmista. O’Learyn kirjoitus kuitenkin näyttää, ettei ennakkoluulo pidä paikkansa kaikissa tapauksissa:

Tyttäremme vietti kymmenen kuukautta katkaisuhoidossa. Olen lukinnut hänet kotiin, jahdannut häntä ympäriinsä, hakenut hänet pois kaduilta, kävellyt ihmisten kotiin kutsumatta hakeakseni tyttäreni ja lisäksi ensihoitajat ja poliisit ovat käyneet kotonamme lukuisia kertoja. Mutta täällä me olemme päivästä toiseen tietämättä, tuleeko kaunis pieni tyttömme elämään enää huomenna.

Alta näet O'Learyn alkuperäisen Facebook-päivityksen.

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset lukemaan päivityksen tästä.

Lue myös: Anna-Maria, 26: "Huumeet olivat koko elämäni, kunnes oma diilerini teki minulle elämäni tarjouksen"

Lue myös: Pilven polttamisen pitkäaikaisista seurauksista uutta, surullista tietoa

Lue myös: Kokaiininkäyttö yhä yleisempää Suomessa - huolestuttavat tutkimustulokset julki

Kilpailut

Uusimmat