Kuva: Fotolia

Tee parisuhteestasi kestävä ja onnellinen - kuusi tärkeää ohjenuoraa

23.05.2017 18:45 - Reija Saarinen

Suhde pysyy vahvana, jos sen eteen tehdään töitä.

Kestävään ja onnelliseen parisuhteeseen ei ole olemassa yhtä oikeaa sääntöä. Se kun riippuu paljon myös suhteen osapuolista. Siitä huolimatta voidaan antaa muutamia ohjenuoria, joiden avulla jokainen ainakin voi viedä suhdettaan oikeaan suuntaan.

Jos siis haluat omasta suhteestasi kestävän ja onnellisen, yritä sisällyttää siihen alla olevat asiat.

1. Muistakaa pitää yllä ystävyyttä ja opetelkaa tuntemaan toisenne jo heti suhteen alussa. Älkää kiirehtikö suhteessa, vaan panostakaa tutustumisvaiheeseen. Liiallinen hätiköinti johtaa helposti siihen, että kun toisesta lopulta tietää enemmän, ei hän olekaan sitä mitä luulit.

2. Pitäkää huoli siitä, että pitkässäkin suhteessa panostatte yhteiseen aikaan ja nautitte säännöllisesti vain toistenne seurasta. Älkää myöskään unohtako kommunikointia. Puhukaa kaikesta ja älkää tehkö yksin ainakaan niitä päätöksiä, joilla on vaikutusta molempien elämään. Muistakaa toisianne myös arjessa. Kysykää työkuulumisia ja huomioikaa toisianne pienin rakkauden teoin. 

3. Älkää tapelko turhista asioista. Jos toinen unohtaa, vaikka laskea sen vessanpöntön kannen, ei siitä kannata aloittaa suurta riitaa. Se voi harmittaa, mutta se ei ole kinan arvoinen. Tärkeää siis on, että erimielisyydet eivät aja suhdetta eroon. Jokaisella on omat mielipiteensä ja ne ärsyttävät tavat, mutta niiden kanssa voi oppia elämään.

4. Ymmärtäkää se, että intohimo ei kestä ikuisesti. Alussa seksiä harrastetaan aina kun mahdollista, mutta jossain vaiheessa tilanne muuttuu. Panostakaa siihen silti ja pitäkää huoli, että läheisyys ja seksi eivät täysin katoa suhteestanne.

5. Olkaa realistisia. Jokaisessa parisuhteessa eteen tulee ongelmia, niitä kun ei voi välttää. Muistakaa kuitenkin, että niistä voi selvitä, kunhan molemmat ovat yhtä sitoutuneita. Älä siis koskaan kuvittele, että jonkun muun suhde olisi täydellinen, sellaista parisuhdetta kun ei ole.

6. Älkää menko aina vain tunteen mukaan. On tärkeää, että joissakin asioissa ajatellaan myös järjellä. Rahahuolet eivät korjaannu pelkällä rakkaudella, ne vaativat myös suurempia tekoja ja suunnitelmia.

Lue myös: Rehelliset merkit siitä, että suhteenne on tullut tiensä päähän

Lue myös: Löysitkö ihmisen, joka on sukulaissielusi? Katso suloiset merkit

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat