Kuva: Fotolia

Oletko itse parisuhteesi ongelma? 5 merkkiä paljastavat

29.03.2017 23:15 - Erica Alaluusua

Esimerkiksi sosiaalinen media voi luoda valtavia paineita nykyiseen suhteeseen, mikäli tunteitaan mainostaa tuhottomasti.

Huomaatko toistuvasti, ettei uusi parisuhde toimikaan tai törmäätkö jatkuvasti samoihin ongelmiin? Voi olla, että sinun tulisi katsoa hieman peiliin. On nimittäin mahdollista, että olet itse parisuhteidesi ongelmatapaus. 

Mikäli pääset nopeasti suhteistasi yli, et välttämättä ehdi prosessoida niiden tapahtumia. Elite Daily listasi viisi merkkiä, joiden perusteella voit saada hieman viitettä, piileekö vika itsessäsi. 

1. Historia toistaa itseään suhteissasi

Tulevaa ja nykyistä käyttäytymistä on hyvä verrata aikaisempaan. Jos huomaat, että jokaisen kumppanisi kanssa kohtaat samanlaisia ongelmia, voivat ne todennäköisesti johtua sinusta itsestäsi, eivätkä kumppanistasi. Jos ongelmia ei ratkota ja syytä selvitetä, ne jatkuvat myös tulevaisuudessa. Voi olla, otta sinulla on jokin syvälle uurtunut ongelma, joka estää sinua onnistumasta parisuhteissasi.

2. Olet juuttunut vain yhteen mies- tai naistyyppiin

Tapailet ehkä fyysisesti eri henkilöä kuin aiemmin, mutta henkisesti he saattavat muistuttaa kovasti toisiaan. Käytännössä tapailet siis täysin samantyyppisiä henkilöitä kerta toisensa jälkeen, ja mietit miksei juttu toimi. Voi olla, että esimerkiksi huonokäytöksinen tai muuten haitallisesti käyttäytyvä henkilötyyppi vetää sinua puoleensa. 

3. Mainostat parisuhdettasi sosiaalisessa mediassa

Parisuhdeasioiden tiuha jakaminen esimerkiksi Facebookissa tuo tarpeettomia suorituspaineita. Kun jaat alituisesti kumppaniisi liittyviä kuvia tai tilapäivityksiä, tuo se muut sosiaalisen median käyttäjät osaksi suhdettasi. Tämä voi johdattaa tietynlaiseen käyttäytymiseen suhteessa, joka voi olla vahingollista niin suhteelle kuin itsellesi. Ylimääräiset paineet kannattaisikin jättää pois ja parisuhteesta puhua verkossa vasta siinä vaiheessa, kun juttu on vakavampi.

4. Olet jumittunut liikaa rutiineihin 

Katsotteko illasta toiseen vain Netflixiä ja löhöilette sohvalla sisätiloissa? Samanlaiset rutiinit ilman lisämaustetta tappavat suhteen taian. Moni suhde lakkaa toimimasta, kun luovuus hälvenee, ja vähintään toinen voi alkaa kyllästyä. Käytä siis mielikuvitustasi, ja suunnittele myös vähän erikoisempia tapoja viettää aikaa yhdessä. Olemme aikaisemmin uutisoineet kiinnostavista ja kokeilemisen arvoisista treffipaikoista, juttuun pääset tästä.

5. Et ole käsitellyt menneisyyden haamujasi

Jos menneisyyttään ei käsittele, painaa se taakkana myös tulevaisuudessa. Mikäli jokin menneisyydestä on vaikuttanut itsetuntoosi, käyttäytymistapoihisi tai keskustelutaitoihisi, se oletettavasti voi luoda ongelmia myös tulevissa suhteissasi. Parisuhde on kuin peili, johon oma käytöksesi ja hyvinvointisi heijastuvat. Menneisyys ei päästä irti, ennen kuin otat asiat käsittelyysi.

Lue myös: Onnellinen parisuhde on tekoja - muista 3 tärkeää tapaa

Lue myös: Etsitkö kestävää parisuhdetta? Psykologi neuvoo, mistä kannattaa keskustella treffeillä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat