Kuva: Fotolia

Virheet, jotka miltei jokainen on tehnyt parikymppisenä - kuulostavatko tutuilta?

29.03.2017 19:30 - Senja Rapila

Jokainen parikymppisenä tehty virhe opettaa meitä arvostamaan itseämme ja muita. Jokainen virhe muokkaa meistä parempia ihmisiä ja rakastajia.

Voit lukea Elite Dailyn listaamat kohdat alapuolelta.

1. Parisuhteeseen tyytyminen

Kun olemme nuoria, saatamme kaivata vain jonkun ihmisen seuraa tunteaksemme itsemme kokonaisiksi. Todellisuus on, että emme voi löytää onnellisuutta ulkopuolisista lähteistä, kuten poikaystävästä. Ensimmäisenä tulisi oppia rakastamaan itseään.

Joskus tämän oppiminen vaatii suhteita, jotka epäonnistuvat. Lopulta ymmärrämme, että ansaitsemme parasta, emmekä enää tyydy vain johonkin mukavaan. Vanhempana kunnioitamme itseämme ja etsimme kumppania, joka voi jakaa rakkautemme sen sijaan, että odottaisimme vain jonkun toisen rakastavan meitä itsemme puolesta.

2. Ylenpalttinen juhliminen

Kukapa meistä ei olisi juhlinut nuorena miltei joka viikonloppu. Saatamme pelätä sitä, että mikäli emme osallistu viikonlopun bileisiin, tulemme menettämään vuosisadan bileet. Tämä on yksi niistä syistä, mitkä ajavat joka viikonloppu juhlimaan.

Jossain vaiheessa siihenkin kyllästyy ja huomaa, ettei päättömästä juhlimisesta ole oikeastaan mitään iloa. Huomaat, että nautit enemmän koti-illoista ystäviesi kanssa ja haluat mieluummin jutella syvällisiä kuin potea joka viikonloppu krapulaa.

3. Kaduttavat muotivalinnat

Vielä parikymppisenä haemme itseämme ja sitä, millainen oma tyyli todellisuudessa on. Saatamme pukeutua vaatteisiin, jotka eivät todella imartele kroppaamme. Saatamme jopa pukea päällemme vielä vaatteita, joihin uskomme vielä mahtuvamme, vaikka ne eivät ole meille enää eduksi.

Iän myötä opit itsestäsi enemmän ja saatat kokeilla rohkeammin erilaisia pukeutumistyylejä, joiden kautta löydät todellisen sinäsi ja itsevarmuutesi.

4. Pettäminen

OIemme kaikki ihmisiä ja teemme virheitä. Parikymppisenä saatamme pettää, eikä se tarkoita sitä, että olisimme pahoja ihmisiä. Tämä on todennäköisesti se kerta kun opit, miksi päädyit satuttamaan suhteen toista osapuolta. Opit tunnistamaan sen, millainen suhde on sinulle hyvä tai huono.

Ajan myötä kehitymme ja kasvamme paremmiksi ihmisiksi. Kun tekemänsä virheen alkuperäisen aiheuttajan on tiedostanut, on helpompi välttää saman virheen toistamista tulevaisuudessa. Opimme sen, mitä todellisuudessa haluamme suhteeltamme.

5. Rajat jäivät vetämättä

Haemme hyväksyntää nuoresta iästä lähtien vanhemmiltamme, opettajilta ja ystäviltämme. Vielä parikymppisenäkin saatamme sanoa liian moniin asioihin "kyllä", ja myöhemmin katua sitä. Opimme, että kaikkeen ei kannata aina suostua.

Kasvaessamme opimme "ei" -sanan tärkeyden ja oman ajan arvostamisen.

6. Avusta kieltäytyminen

Kun olemme parikymppisiä, luulemme olevamme supernaisia ja -miehiä. Että olemme voittamattomia, nuoria ja että kukaan ei pysty estämään meitä elämästä elämäämme juuri omalla tavallamme. Parikymppisenä kuitenkin oppii, että epäonnistuminen kuuluu elämään. Kaikkea ei voi tehdä yksin tai hyvin.

Avusta kieltäytyminen ei auta sinua elämässäsi pitkälle, vaan kun olet kasvanut aikuisuuden ensiaskelista, opit pyytämään ja vastaanottamaan apua helpommin. Opimme vanhetessa, että avun hyväksyminen tai pyytäminen ei tee meistä heikkoa, vaan vahvan.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Miehet kertovat: Piirteet, jotka tekevät naisesta mielenkiintoisen

Lue myös: Koetko syyllisyyttä menestymisestäsi? Se voi johtua äitisuhteesta

Lue myös: Tinderistä ei etsitä pelkästään seksiä ja rakkautta - yllättääkö yleisin motivaatio?

Kilpailut

Uusimmat