Kuva: Fotolia

5 erinomaista syytä, miksi omien vanhempien kanssa matkustaminen kannattaa

27.08.2016 16:15 - Emmi Moilanen

Yhteinen lomamatka saattaa paljastaa vanhempien luonteista piirteitä, joita et ole aikaisemmin päässyt vielä näkemään.

Lifehack-sivusto listasi erinomaiset syyt siihen, minkä takia omien vanhempien kanssa matkustaminen kannattaa.

1. Vanhemman kanssa matkustaminen on terapeuttista

Reissun päällä vietätte aikaa lähestulkoon vain keskenänne, jolloin keskusteluilla on erinomainen mahdollisuus siirtyä myös syvällisemmälle tasolle. Yhteinen matka on loistava tilaisuus muistella esimerkiksi lapsuuttasi ja käsitellä asioita sekä muistoja, jotka eivät arjen keskellä koskaan ole nousseet puheenaiheeksi.

2. Turvallisuuden tunne

Vaikka olisit ehtinyt asua pois lapsuudenkodistasi jo vuosia ja aloittaa oman, nuoren aikuisen elämäsi, mikään ei poista sitä faktaa, että omille vanhemmilleen aikuinenkin jälkikasvu on aina myös lapsen roolissa. Erityisesti ulkomailla matkustaessa voi tuntua hyvältä, kun tietää, että ei ole ainoa vastuussa oleva henkilö, joka huolehtii esimerkiksi raha-asioista ja majoituksesta. Ongelmatilanteissa on myös helpottavaa, että on useampi aikuinen ratkomassa asiaa, eikä pulmat paina pelkästään omilla harteillasi.

3. Pääset tutustumaan syvemmin vanhempiesi persoonallisuuteen

On normaalia, että kotioloissa vanhempasi mieltävät itsensä tiukasti äidin tai isän rooliin, jossa he ovat tottuneet jo vuosikausia olemaan jälkikasvua kasvattaessaan. Matkustellessa teistä jokainen joutuu uuteen ympäristöön, joka voi yllättäen mahdollistaa myös sen, että näet vanhemmistasi piirteitä, jotka eivät kotipuolessa ole päässeet koskaan vielä esiin.

4. Pääsette nauttimaan laatuajasta ja luotte yhteisiä muistoja

Perheen kesken vietetty laatuaika on aina tärkeää, mutta lomalla on erityisen hyvä mahdollisuus luoda yhteisiä, unohtumattomia muistoja, jotka yhdistävät teitä yhä vahvemmin toisiinne. Perheen kokoontuessa jälleen myöhemmin yhteen, mikä olisikaan hauskempaa kuin muistella niitä onnellisia ja ikimuistoisia hetkiä, joita olette kokeneet yhdessä.

5. Yhteinen matka on loistava tapa osoittaa arvostustasi

Vanhempasi ovat tehneet uskomattoman tärkeää työtä kasvattaessaan sinua ja tarjotessaan parhaat mahdolliset eväät aikuisuutta varten. Vanhemmuus ei ole aina ruusuilla tanssimista ja onkin tärkeää, että myös sinä pääset näyttämään kiitollisuuttasi heitä kohtaan. Yhteinen lomamatka kertoo vanhemmillesi sen, että arvostat heitä ja olet valmis järjestämään heille aikaa. Eleelläsi kerrot, että kokemukset ja perheen yhteinen aika ovat sinulle edelleen tärkeitä.

Lähde: Lifehack

Lue myös: Hyvä syy lähteä lomalle: tuoreen tutkimuksen mukaan matkustaminen kehittää aivotoimintaamme

Kilpailut

Uusimmat