Kuva: Mikko Räsänen

We Love the 90's villitsi festarikävijät - myös ne, jotka eivät ysäristä mitään tiedäkään

28.08.2016 15:30 - Senja Rapila

Festariyleisön laulu raikasi Helsingissä viikonloppuna, kun jokavuotinen We Love the 90's -ysärifestivaali järjestettiin Suvilahdessa.

Eläinreput, trumpettihousut ja neonvärit - niistä on kaikkien aikojen ysärifestivaali tehty. Kuten tänäkin vuonna nähtiin, nyt Suomen suosituimpiin festareihin lukeutuva We Love the 90's -festivaali sai jälleen melkoisen kirjon erilaisia festarikävijöitä haaviinsa.

Festivaalialue aukesi perjantaina jo puoli kahdelta. Jo kolmen aikaan festivaalialue alkoi täyttyä nopeaan tahtiin ja tämä saikin useat pohtimaan sitä, kuinka moni festarikävijä oli soittanut samaisena aamuna töihin ja kertonut olevansa kipeä.

Saksalainen eurodance-yhtye Culture Beat sai kunnian aloittaa tämän vuoden festarit. Perässä tulivat Aikakone, Dr. Alban ja Waldo's People.

Ruotsalainen Rednex toi ensimmäiseen festaripäivään ripauksen hullua maalaishenkeä, kun yhtyeen neljä jäsentä pomppivat ja hulluttelivat päättömästi esiintymislavalla. He jopa kutsuivat yhden ihmisen yleisöstä lavalle kertomaan vitsejä.

Perjantai-päivä loppui lopulta räjähdysmäisesti, kun ysärilegenda Scooter esiintyi seksikkäiden tanssityttöjensä kanssa viimeisenä. Ilmiömäinen show näytti sen, miksi Scooter on varmasti koko ysäribuumin suurin artisti.

Scooter oli ensimmäisen päivän pääesiintyjä. (kuva: Mikko Räsänen)

Toinen festaripäivä alkoi rauhallisesti. Kävijät valuivat tasaiseen tahtiin alueelle porttien auettua. Rodeohärkä keikutteli yksinäisesti alueella, odottaen seuraavaa uhriaan. Pelokkaissa kauhua kylvänyt "ihmisritsa" puolestaan oli kovassa käytössä molempina päivinä koko festareiden ajan.

Toista päivää festivaalialueella kävellessä alkoi ymmärtämään, että miltei jokaisella festarikävijällä oli päällään jokin hassu asuste tai kunnon ysärivaatteet. Tämä festivaali on todellakin sellainen, johon miltei jokainen panostaa vaatetuksellaan. Perinteinen ja näyttävä värikirjo tuokin oman mausteensa We Love the 90's -festivaaleille.

(kuva: Mikko Räsänen)

Captain Jack oli artisti, joka aloitti toisen päivän festarihumun. "Aye o, Captain Jack!" -raikasi festarikävijöiden suusta Suvilahdessa jo ennen kolmea päivällä ja näiden sanojen saattelemana bileet jälleen käynnistyivät. Perässä tulivat Solid Base, Basic Element ja Movetron.

Eiffel 65 sai lauantain festarikansan innostumaan kunnolla vasta, kun se esitti eittämättä suosituimman kappaleensa Blue (Da Ba Dee).

Kuten saattaakin arvata, seksiä vielä lisää festareille tuonut Günther sai festarikansan villiintymään lauantaina, vaikka mies vieraileekin Suomessa useammin kuin olisi ehkä sopivaa. Koko Suvilahti raikasi, kun yleisö lauloi mukana: "You touch my tra la la, my ding ding dong!"

E-Type tarjoili villille festariyleisölle vodkaa. (kuva: Mikko Räsänen)

Kun lauantai-ilta läheni huippuaan, alkoi meininki ollakin sen mukainen: muun muassa legendaarinen E-Type juotti suomalaisyleisölleen raakaa vodkaa samalla, kun hän tanssitti festarikansaa nostalgisilla megahiteillään. No mikäs suomalaisille kelpaisikaan festareilla paremmin kuin ilmainen viina.

Festarit päälavoilla päätti Dj Bobo. Muun muassa kappaleet What a Feeling ja Chihuahua muistuttivat festariyleisöä kultaisista ysärivuosista ja siitä, miksi ysärimusiikkia rakastetaan vielä vuonna 2016.

Dj Bobo revitteli loistokkaan päätöksen tämän vuoden We Love the 90's -festareille. (kuva: Mikko Räsänen)

Yhteenvetona voikin sanoa, että We Love the 90's -festivaali voittaa puolelleen niin ysärin rakastajan kuin sellaisenkin henkilön, joka ei edes kuuntele kyseistä musiikkigenreä. Esimerkiksi toimittaja, joka en tiedä eurodancesta mitään, intoutui kerran tai kaksikin jammailemaan nostalgisten hittikappaleiden tahtiin festivaalialueella.

Lue myös: We Love the 90's -pomo valitsi kaikkien aikojen ysäribiisit - katso top 8

Lue myös: Oletko nähnyt Movetronin laulajaa näin seksikkäänä? Katso viettelevät kuvat

Kilpailut

Uusimmat