Kuva: AOP

Krista Siegfrids tänään tulessa Ruotsin viisukarsinnoissa - katso upeat kuvat harjoituksista

18.02.2017 12:15 - Iiro Myllymäki

Krista Siegfrids keskittyy tällä hetkellä täysillä Ruotsin-valloitukseen. Tänä iltana nainen kilpailee finaalipaikasta Ruotsin euroviisukarsinnoissa Snurra min jord -nimisellä kappaleella.

Suomen euroviisuedustajana vuonna 2013 toiminut Krista Siegfrids, 31, tavoittelee tänään jatkoonpääsyä Ruotsin euroviisukarsinnoissa Melodifestivalen-kilpailussa. Siegfrids kilpaili Melodifestivalenissa myös viime vuonna, mutta ei tuolloin selvinnyt finaaliin asti. Nyt nainen tekee kaikkensa, jotta finaalipaikka aukeaisi.

Siegfrids kilpailee osin itse kirjoittamallaan kappaleella Snurra min jord. Nainen kertoi Voice.fi:lle Uuden musiikin kilpailun finaalin yhteydessä tammikuun lopussa, että kappale eroaa paljon viimevuotisesta Faller-nimisestä kilpailusävelmästä.

- Snurra min jord on modernimpi biisi kuin Faller. Tykkään molemmista biiseistä, mutta tykkään Snurra min jordista enemmän. Teksti on herkkä ja henkilökohtainen, mutta biisissä on silti klubifiilis, Siegfrids kertoo.

Krista Siegfrids uskoo, että finaaliin pääsy toisi hänelle monia työmahdollisuuksia Ruotsissa. (kuva: AOP)

Kappaleen teksti käsittelee pitkän parisuhteen aikana eteen tulevia vaikeuksia ja epävarmuuksia. ”Pelkään että jätät minut / Ahdistus ottaa vallan”, Siegfrids laulaa ruotsinkielisessä kappaleessa. ”Tiedän, että kanssani voi olla hankala elää.” Siegfrids on seurustellut yli kymmenen vuotta radiojuontaja Janne Grönroosin kanssa, ja pariskunta on kihloissa.

Keskittyy nyt ruotsinkieliseen musiikkiin

Kappaleesta on toistaiseksi julkaistu vain minuutin pätkä, jonka voit kuunnella tältä sivulta. Tänään Siegfrids esittää kappaleen suurella lavalla Växjössä. Tämän illan seitsemästä esiintyjästä kaksi pääsee suoraan Ruotsin euroviisukarsinnan finaaliin, kaksi menee ”andra chansen” -vaiheeseen eli uuteen finaalikarsintaan ja kolme kilpailijaa putoaa kokonaan pelistä pois. Illan kilpailun voi katsoa suorana lähetyksenä Yle Fem -kanavalta kello 21 alkaen.

Siegfridsillä on tänään paljon pelissä. Hän uskoo, että finaalipaikan auetessa aukeaisi myös paljon työmahdollisuuksia Ruotsin musiikkibisneksessä. Sinne nainen tähtää täysillä.

- Olen viime aikoina löytänyt omaa soundia ja tyyliä, jolla teen ruotsinkielistä musiikkia. Nyt keskityn ruotsinkieliseen matskuun. Seuraava EP:ni tai albumini on kokonaan ruotsinkielinen, Siegfrids sanoo.

Alta voit katsoa lisää kuvia Siegfridsin Melodifestivalen-harjoituksista:

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Tältä näytti Siegfridsin viimevuotinen Melodifestivalen-esitys:

Lue myös: Krista Siegfridsin juontoasut varastivat huomion UMK:ssa - katso kuvat lookeista

Lue myös: Anna: Krista Siegfrids avoimena suhteensa vaikeuksista: "Pitäisi löytää aikaa perheen perustamiseen"

Kilpailut

Uusimmat