Kuva: Mikko Räsänen

Aikakone ysäribuumista: Meininki samanlaista kuin 1995

27.08.2016 14:15 - Senja Rapila

We Love the 90's -festivaalilla esiintynyt Aikakone on kiitollinen siitä, että faneja löytyy runsain määrin myös nykypäivänä.

We Love the 90's -festivaali alkoi ryminällä Helsingin Suvilahdessa. Festivaalin ensimmäinen artisti Culture Beat veti jo hyvin yleisöä paikalle, mutta Aikakoneen aloittaessa iltapäivällä kolmen jälkeen yleisöä oli kertynyt jo huima määrä.

Aikakoneen artistit ylistivätkin sitä, että vannoutunut festarikansa oli saapunut massoittain keikkapaikalle perjantaina jo ennen kolmea. 

- Hyvin oli ysäribiisit hallussa ja yleisö lauloi mukana. Aivan mahtavaa, yhtyeen laulaja Alex Ojasti kommentoi Radio Novalle hyväntuulisena keikan loputtua.

(kuva: Mikko Räsänen)

Keikkasetistä jäi puuttumaan yksi kappale, jota monet yhtyeen fanit varmasti odottivat: Keltainen. Lisäksi keikkasetistä jäi kaikki yhtyeen tuoreimmat kappaleet esittämättä.

- Minähän olen sanonut, että teillä on aivan liikaa hittibiisejä selvästi, kun ei kerkeä uusia kappaleita vetämään tällaisella keikalla ollenkaan, Jazu nauraa.

- Tehtiin puoli vuotta sitten uusi levy ja siellä on mielestäni todella hyviäkin kappaleita. Aina ei voi uusiakaan kappaleita soittaa, ihmiset haluavat kuulla ne vanhat kappaleet ja se on meidän työ niitä laulaa, Sani toteaa hymyillen.

Tuore ysäribuumi kestänyt yllättävän kauan

Viime vuosina vallannut ysäribuumi on yllättänyt kestollaan myös Aikakoneen laulajat. Yhtyeen laulaja Sani pohtiikin sitä, että villitys on kestänyt odotettua pidempään.

- Se on kestänyt jotenkin todella kauan, on jännä nähdä että kauan se kestää. Tämä on meille sikäli aivan mahtavaa aikaa, että olemme kiertäneet festareita koko kesän ja loppua ei näy! Sani kertoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Olemme Aikakone, joten olemme koko ajan siellä 90-luvulla. Meillä on aina buumi, jos vain halutaan, Maki hymyilee.

- Eikä ne kaikki ysäribiisit niin vanhanaikaisilta kuulostakaan, kyllä aika paljon nykyäänkin mitä radiossa soi, otetaan aika aika paljon vaikutteita ysärimusiikista. En yhtään ihmettele sitä, että se on niin suosittu, Alex pohtii.

Aikakoneen jäsenet lupaavatkin jatkaa soittamista niin pitkään kun keikoille saapuu yleisöä. Sani kertookin, että keikkailu nykypäivänä ei poikkea erityisemmin 90-luvusta.

- Vuonna '95 se oli sellaista hysteriahässäkkää, niin se oli sellaista mahdotonta, mutta niillä on nyt ihan samanlainen meininki. Salit on täynnä ja yökerhot, joissa kierretään, siellä on niin hyvä fiilis.

- Tästä We Love the 90's -tapahtumasta on muodostunut muutenkin vähän sellainen karnevaali, että kaivetaan vyölaukut ja kaikki esille. Ysäribuumi on sinällään vähän erilaista. Yleisö nyt tuntee ehkä vähän paremmin nämä biisit kuin aikoinaan, kun aloitettiin, Alex pohtii.

Lue myös: We Love The 90's käynnistyi - Tältä näyttää Culture Beat nykyään

Kilpailut

Uusimmat