Kuva: Mikko Räsänen

Kirja summaa Olli Lindholmin artistielämän: "Onnistumisia, epäonnistumisia ja yksinäisyyden hetkiä"

28.08.2017 16:45 - Anna Hopi

Laulaja Olli Lindholm kertoo rehellisesti elämästään tulevassa henkilökuvassa.

Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm, 53, on kaikessa hiljaisuudessa työstänyt henkilökuvaa kirjailija Arno Kotron kanssa. Syksyllä päivänvalon näkevä Olli - Yhden miehen varietee on tähden mukaan rehellinen kertomus artistin elämästä.

- Olemme tehneet kirjaa yli vuoden ajan, ja saimme teoksen nyt valmiiksi. Kerron siinä kaiken siinä määrin, ettei tarvitse ottaa kolmansia osapuolia mukaan. Se ei olisi reilua. Kirja ei saa olla koston väline, Lindholm sanoo.

- Kirjan tarina lähtee valokuvasta vuodelta 1966, ja päättyy näihin hetkiin. Haluan, että ihmiset tajuaisivat, ettei elämäni ole ollut kummallisempi kuin mikään muukaan elämä, vaikka tähän laulajan hommaan tietenkin liittyy erikoisia juttuja ja ihmisiä.

Lindholm painottaa myöskin, ettei mikään hänen elämässään ole tullut ilmaiseksi.

- Tässä on tehty mieletön määrä töitä. On onnistumisia, epäonnistumisia... kirja pitää sisällään elämän kaiken kirjon. On ystäviä hurraamassa, ja yksinäisyyden hetkiä, hän summaa.

Tähtäimessä kunnon kartuttaminen

Rokkikukko kärsi vielä keväällä olkapää- ja polviongelmista, jotka hän on saanut nyt paranemaan ammattilaisten avulla. Mies on ollut viime aikoina tuttu näky tamperelaisen urheiluhierojan vastaanotolla - ja se on tepsinyt.

- Olo on parempi. Ongelmani liittyivät istumiseen. Lonkka oli jumissa ja väärässä asennossa, mikä aiheutti kipuja. Lääkkeenä tilanteeseen on monipuolinen liikunta, mies kertaa.

- Päätin sen jo aikaisin kesällä, että kun keikat ovat ohi, alkaa aerobisen kunnon huoltaminen. Lauantaina kävin hakemassa itselleni uuden pyörän ja kypärän. Tänä aamuna tein ensimmäisen tunnin pyörälenkin, Lindholm kertaa.

- Kun tätä ikää jo on, pelkkä raudan vetäminen maasta ei riitä. Tarvitaan peruskuntoa. Nyt aletaan kävelemään, pyöräilemään ja uimaan normaalipuntin lisäksi, että jaksaisin tehdä näitä keikkoja. En halua, että uuvun.

Lisäksi Lindholmia kannustaa kunnon kohottamiseen se, että nuoremmat artistit kirmaavat pian jaksamisessa ohi.

- Kun näin viime kesänä keikoilla Juha Tapion ja Lauri Tähkän ja mietin, että saatana nyt täytyy alkaa tapahtua, Lindholm sanoo.

- He olivat niin hyvässä kunnossa, että tajusin, että jollen tee mitään, nuoriso alkaa hyppimään silmille, veistelee artisti.

Lue myös: Olli Lindholm, kenen suomalaisartistin kanssa haluaisit tehdä kappaleen?

Kilpailut

Uusimmat