Kuva: Fotolia

6 yleistä hiusmokaa, jotka tekevät kutreista pörröiset – ethän sorru

24.07.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Yksi syy pörröisille hiuksille voi olla se, ettet tiedä mistä ainesosista hiustenhoitotuotteesi koostuvat.

Glamour listasi asiantuntijan avulla yleisimmät hiusmokat, jotka saavat kutrit tuntumaan karheilta ja näyttämään pörröisiltä.

Lue alta tavat, jotka välttämällä pidät hiuksesi suorina ja silkkisinä.

Huuhtelet hiuksesi liian lämpimällä vedellä

Tämä voi kuulostaa pilkun viilaukselta, mutta oikealla veden lämpötilalla voi olla merkittävä vaikutus hiustesi ulkonäköön.

- Kylmällä vedellä huuhtelu sulkee hiussuomut. Mitä tasaisemmin suomut asettuvat, sitä silkkisimmiltä hiuksesi näyttävät, toteaa hiusasiantuntija Tim Rogers.

Pese shampoo pois lämpimällä vedellä ja käytä hoitoaineen huuhteluun viileämpää lämpötilaa, jolloin hiussuomut jäävät sileiksi.

Et käytä hiustenkuivaajasi lisäosaa

Hiuksia kuivatessa lisäosan käyttäminen helpottaa hiusten kuivaamista suoraksi. Suuttimen eteen asetettava osa ohjaa puhaltavan lämmön oikeaan suuntaan, joka helpottaa kutriesi muotoilemista suoraksi.

Kuivaat hiuksesi pyyhkeellä

Voimakas hankaus pyyhkeellä voi kuulostaa hyvältä tavalta saada hiukset kuivaksi nopeasti. Todellisuudessa tämä aiheuttaa turhaa kitkaa pyyhkeen ja hiusten välille, joka vain voimistaa kutrien pörröistä lookia. Hellävaraiseen hiusten kuivaamiseen kannattaakin kokeilla vanhaa t-paitaa tai jopa mikrokuituliinaa.

Nukut hiukset auki

Hiusten hankautuminen yön aikana puuvillaista tyynyliinaa vasten voi aiheuttaa saman lopputuloksen, kuin edellä mainittu pyyhekuivaus. Varmista siis ennen nukkumaanmenoa, että kutrisi ovat asianmukaisesti suojassa.

- Suosin nutturaa yöaikaan, toteaa Rogers ja ohjeistaa käyttämään pinnejä tavallisen hiuslenkin sijaan, sillä pinnit eivät aiheuta painaumia hiuksiin.

Et suojaa hiuksiasi UV-säteilyltä

Aurinkoa palvoessa ihon lisäksi tulisi muistaa suojata myös hiukset UV-säteilyltä. Paras tuote tähän tarkoitukseen on aine, josta UV-suojan lisäksi taistelee myös ilmankosteutta vastaan.

Et tiedä, mitä hiustuotteesi sisältävät

Yleinen ainesosa, jota useimmat hiustuotteet sisältävät, on vesi, joka ei ole pörröisyyteen taipuvaisten hiusten paras ystävä.

- Vältä myös tuotteita, jotka sisältävät alkoholipitoisia ainesosia. Ne saavat hiuksesi taipumaan yhä enemmän kiharalle ja tuntumaan karheilta, Rogers toteaa.

Lähde: Glamour

Lue myös: Helpota kampausten tekoa - hiuspinnit pysyvät paremmin pienillä kikoilla

Kilpailut

Uusimmat