Kuva: Fotolia

Oletko turisti vai seikkailija? 5 merkkiä paljastavat

20.03.2017 12:45 - Senja Rapila

Monet pitävät itseään seikkailijoina, vaikka he ovatkin todellisuudessa vain perinteisiä turisteja.

Ovatko seikkailu ja matkailu intohimojasi? Pidätkö itseäsi perinteistä poikkeavana seikkailijana, joka haluaa nähdä maailman jokaisen kolkan? Jos vastaat kyllä, on aika pohtia sitä, oletko oikeasti seikkailija vai perinteinen turisti.

Jos pystyt samaistumaan alla oleviin väitteisiin, on aika myöntää että olet vain normaali turisti. Alla kerromme myös, kuinka voit päästä pois mukavuusalueeltasi ja tehdä itsestäsi todellisen seikkailijan.

1. Majoitut viiden tähden hotellissa

Jos rakastat matkustelua ja seikkailemista, mutta majoitut pelkästään hotelleissa, olet varmasti turisti. Hotellit näyttävät samanlaisilta ympäri maailman, joten jos haluat hemmottelua, on hotelli varma valinta.

Jos puolestaan haluat seikkailua, varaat sängyn tai huoneen paikallisesta hostellista. Tai jos on mahdollisuus, vuokraa huone paikalliselta ja hyödynnä tilaisuus; voit saada houstaajastasi kaverin, joka näyttää sinulle paikallisia nähtävyyksiä, joita turistit eivät näe.

2. Syöt vain hienoissa ravintoloissa

Hienoja ravintoloita löytyy jokaisesta maailman kolkasta. Jos haluat turvautua hienojen ravintoloiden luksukseen, olet turisti.

Todellinen seikkailija kokeilee kaikkia mahdollisia paikallisten ruokia, olipa kyse hyönteisistä tai raa'asta hevosen lihasta. Paikalliset torit ovat oiva mahdollisuus päästä maistelemaan paikallisia herkkuja.

3. Kuljet pelkästään taksilla

Julkinen liikenne on yksi parhaimmista tavoista tutustua kaupunkiin. Vaikka bussissa tai metrossa matkustaminen voikin olla ajoittain ahdastsa ja meluista, on se kaikista paras tapa päästä kiinni paikalliseen kulttuuriin.

Jos matkustat pelkästään taksilla, näet vain sen mitä turisti näkee. Hyppää siis bussiin tai metroon, ihmettele, eksy ja hymyile ihmisille. Kysy apua, jos sitä tarvitset. Paikalliset varmasti auttavat sinua mielellään.

4. Et tutustu paikallisiin

Jos huomaat aina lomasi päätteeksi että olet keskustellut "seikkailusi" aikana pelkästään majoitushenkilökunnan kanssa, olet takuuvarma turisti. Tutustumalla paikallisiin saat kuvan siitä, mitä kaupunki ja maa todella on. Kun tutustut paikallisiin, voivat he näyttää sinulle sellaisia asioita ja paikkoja mihin et osaisi itse mennä.

Mikäli teiltä puuttuu yhteinen kieli, on myös muita tapoja kommunikoida; tanssiminen ja urheilu voivat olla keinoja, joilla pystyt tutustumaan toiseen ilman yhteistä kieltä. 

5. Vierailet vain turistinähtävyyksissä

Missä tahansa matkakohteessa löydät varmasti paljon nähtävää. Jos sinua kiinnostaa perinteisten turistinähtävyyksien näkeminen, ei niissä paikoissa vierailu ole kiellettyä vaikka haluaisitkin olla seikkailija.

Tämän lisäksi kannattaa kuitenkin kysyä paikallisilta kauniita paikkoja, joissa voisit vierailla. Jos tutustut majoituskohteessasi muihin matkalaisiin, kysy heiltä vinkkejä. Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle. Älä kulje aiempien turistien jalanjälkiä, vaan tee oma polkusi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Yksi sadasta kärsii seksin ikävästä sivuvaikutuksesta - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Nukkuminen elokuvan aikana, kiukuttelu väsyneenä - merkit siitä, että rakastat päiväunia

Lue myös: Onko itsetuntosi kokenut kolauksen? Psykologin 5 vinkkiä sen palauttamiseen

Kilpailut

Uusimmat