Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Joulupulla

16.12.2016 13:21 - Riikka Hagelin

Enää yksi viikko jouluun. On aika laittaa pullataikina nousemaan.

Ainekset:

5 dl maitoa (ei rasvatonta)

2 tl suolaa

2 dl sokeria

50 g hiivaa

1 muna

1 rkl jauhettua kardemummaa

200 g voita

kourallinen rusinoita

(halutessasi 0,5g sahramia ja noin 1rkl kiehuvaa vettä) 12-15 dl Myllyn Paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja Voiteluun: kananmunaa

Koristeluun  raesokeria ja rusinoita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja rusinat. Jos haluat käyttää sahramia, jotta pulla saa kauniin keltaisen värin, liuota sahramia tilkkaan vettä ja lisää taikinaan.

Lisää vehnäjauhoja desilitra kerrallaan. Kun taikina sakenee, ala vaivaamaan käsin. Lisää vehnäjauhoja vähitellen.

Vaivaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Lisää vielä vehnäjauhoja, jos tarvis. Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200-220 asteeseen. Alusta kohonnutta taikinaa hieman jauhojen kanssa. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia, voitele munalla ja koristele. Anna kohota vielä pellillä vartin verran ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Jos teet kookkaan pitkon, laske uunin lämpötilaa 180 asteeseen ja paista noin 20 minuuttia.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat