Kuva: Fotolia

Suussa sulava omenapiirakka on helppo ja edukas herkku – katso resepti ja kokeile

18.02.2017 18:15 - Karoliina Kotala

Omenapiirakka ei suotta ole jälkiruokien ja leivonnaisten klassikko. Maukkaasta eväästä löytyykin monenlaista variaatioita.

Omenapiirakka on monessa kodissa tuttu herkku ja kyseinen leivonnainen maistuukin yleensä koko perheelle. Alla hyväksi havaittu resepti, jossa perinteinen omenapiirakka saa lisämakeutta vaniljarahkasta.

Vanilja-omenapiirakka

Pohja:

100 g voita

1 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

0,5 dl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

Päälle:

500 g omenoita kuorittuna ja siivutettuna

200 g vaniljarahkaa

Sokeria ja kanelia

1. Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri keskenään vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa liikaa.

3. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Painele koko taikina piirakkavuokaan tasaisesti.

4. Levitä vaniljarahkat tasaisesti pohjalle ja asettele päälle ohuiksi lohkoiksi viipaloidut omenat.

5. Lisää päälle makusi mukaan kanelia ja sokeria.

6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

7. Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Lue myös: Ensi kesän herkkujälkkäri ei vaadi edes keittiötä – katso ohje ja kokeile

Kilpailut

Uusimmat