Kuva: Fotolia

Ruokakirjailija Olga Temonen: "Nykyihmisen ajatukset pyörivät liikaa ruoan ympärillä"

09.01.2017 10:15 - Reija Saarinen

Temosen mukaan ruoka on kuitenkin vain polttoainetta.

Ruokakirjailija Olga Temoselle, 38, ruoka on polttoainetta. Sen vuoksi perinteisen arkiruoan valmistamiseen ei ole hänen mukaansa pakko käyttää hirveästi aikaa. Myöskään syyllisyyttä ei kannata tuntea, jos perheensä kiikuttaa pikaruokalaan silloin tällöin.

- Nykyihmisen ajatukset pyörivät liikaa ruoan ympärillä. Jos perusasiat ovat kunnossa, niin ihminen voi syödä aika huoletta. Kun päättää tietyt asiat, esimerkiksi sen, ettei osta joka päivä eineksiä, niin voi ihan hyvin käydä pikaruokalassa viikonloppuna, Temonen toteaa Voice.fi:n haastattelussa.

Pahinta on Temosen mukaan se, että ihmiset syyllistävät itseään liiankin kanssa.

- Ymmärrän, että ravintoon kiinnitetään huomiota, sillä ruoka vaikuttaa paljon meidän terveyteen. Mutta missä menee raja henkisesti?

Lisää paineita saattavat tuoda myös uudet ruokatrendit. Niiden noudattaminen tuo nimittäin helposti lisää stressiä.

Temonen toivookin, että tulevaisuuden ruokatrendit vievät ihmistä takaisin menneeseen, vaikka sirkat, hyönteiset ja lihankorvikkeet tekevätkin tuloaan.

- Uskon, että tulevaisuudessa palataan takaisin "oikeisiin" raaka-aineisiin. Ihminen haluaa tietää mitä hän syö. Toivon todella, että idätys ja itse kasvattaminen olisivat seuraava ruokatrendi. Sen lisäksi hapattaminen ja säilöminen pitäisi saada takaisin.

Lue myös: Haluatko eroon vatsamakkaroista? 5 ruoka-ainetta, joita kannattaa nauttia aamuisin

Kilpailut

Uusimmat