Kuva: Fotolia

Pysy lempeänä koirallesi suuttuessasi - muuten käytöksesi kostautuu

13.02.2017 21:45 - Senni Loikala

Jos koira hyppii villisti vierailijoiden syliin tai pureskelee mattoa puruluun sijaan, ei hermojaan kannata menettää hauvan edessä.

Koiranomistajien ei kannata menettää hermojaan hauvalleen, vaikka lemmikki välillä järjestäisi ikäviä yllätyksiä. Muussa tapauksessa koira tuomitsee omistajansa huonosta käyttäytymisestä ja tämä heikentää hännänheiluttajan halukkuutta yhteistyöhön omistajansa kanssa.

Tämä selviää tuoreesta tutkimuksesta, josta uutisoivat esimerkiksi New Scientist sekä Tech Times. Tutkimus on julkaistu Neuroscience & Biobehavioral Reviews -lehdessä. 

Lisäksi tutkimuksesta selvisi, että koiranomistajan käyttäytyminen myös muita ihmisiä kohtaan hauvan ollessa paikalla saattaa vaikuttaa siihen, mitä lemmikki ajattelee omistajastaan ja miten se käyttäytyy tämän seurassa.

Tutkimus tehtiin japanilaisessa Kioton yliopistossa. Siihen osallistui koiria, heidän omistajiaan sekä avustajia. Lisäksi yhdessä tutkimuksen vaiheessa käytettiin myös apinoita, jotka myös arvioivat ihmisten käyttäytymistä ja muuttivat omaa käytöstään sen perusteella.

Näin ollen koiranomistajien kannattaa pysytellä lempeänä ja panostaa jatkossa entistä enemmän hauvansa koulutukseen, mikäli hännänheiluttaja yrittää rikkoa yhteisiä sääntöjä. Näin ainakin, mikäli tuoretta tutkimusta on uskominen.

Lue myös: Mistä koirasi näkee unta? Liikuttava totuus selvitettiin

Lue myös: 9 asiaa, jotka tekevät koirasi onnettomaksi - lue ja vältä

Lue myös: Miksi koira kallistelee päätään puolelta toiselle? Tiede selvitti

Lähteet: New Scientist ja Tech Times

Kilpailut

Uusimmat