Kuva: AOP

IL: Pokémon Go aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä: "Katastrofin ainekset ilmassa"

26.07.2016 07:25 - Iiro Myllymäki

Viikonloppuna rekka pysähtyi vain metrin päähän Pokémoneja varomattomasti metsästäneestä pikkutytöstä.

Pokémon Go -mobiilipeli on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa, ja innokkaita pelaajia on paljon myös Suomessa. Innokkuus on kuitenkin johtanut vaarallisiin tilanteisiin myös Suomen liikenteessä, kertoo Iltalehti.

Viime viikonloppuna Mika Kuitunen oli kuljettamassa rekka-autoaan Kotkasta Pirkanmaalla sijaitsevaan Äetsään, kun hän huomasi tien reunassa kännykkänsä ruutua tiiviisti tuijottavan noin 9-10-vuotiaan tytön. Miehelle tuli paha aavistus, että tyttö saattaa olla tulossa tielle.

- Nostin jalan kaasulta ja siirsin jalkani jarrupolkimelle ihan vain vaaraa aavistellen. Samalla tyttö juoksi suoraan kadulle eteen kännykkä kädessä. Painoin jarrut ihan pohjaan. Ei siinä ehtinyt edes kissaa sanoa, Kuitunen kertoo Iltalehdelle.

Rekka-auto pysähtyi noin metrin päähän tytöstä, joten tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

- Nyt leikitään liian vaarallisia leikkejä. Vaikka tässä olikin onnellinen loppu, katastrofin ainekset ovat ilmassa, Kuitunen sanoo.

Ei pelaamista liikkuessa

Toinen vaaratilanne sattui eilen maanantaina iltapäivällä, kun helsinkiläinen Sanna oli työmatkalla isokokoisella maasturillaan. Yhtäkkiä hänen eteensä tielle oli pompannut kaksi noin 9-10-vuotiasta poikaa, joiden keskittyminen oli vahvasti kännyköissään. Tässäkin tapauksessa auto pysähtyi noin metrin päähän Pokémon Go -pelaajista.

Suomen poliisi on jo viime viikolla kehottanut varovaisuuteen Pokémon Go -peliä pelatessa. Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Pekka Höök sanoo Iltalehdelle, että peliä tulisi pelata vain paikalla ollessaan. Sama koskee hänen mielestään muutakin älypuhelimen käyttöä.

Lue myös: Kolumni: Saavatko yli 18-vuotiaat pelata Pokémon GO:ta?

Lähde: Iltalehden paperiversio

Kilpailut

Uusimmat