Kuva: Fotolia

Humaltunut pariskunta hylkäsi autonsa ravintolan eteen - seuraus yllättää

25.10.2016 21:15 - Senni Loikala

Ravintoloitsija huomasi, että humaltunut pariskunta oli jättänyt autonsa sisäänkäynnin eteen yön ajaksi. Hänestä tämä oli kiitoksen arvoinen valinta.

Kanadalainen Paula Grzelak-Schultz oli viettämässä iltaa aviomiehensä kanssa ravintolassa, kunnes pariskunta ymmärsi olevansa liian humalassa hypätäkseen auton rattiin.

Pariskunta jätti autonsa yöksi ravintolan parkkipaikalle ja tuli seuraavana päivänä hakemaan sen. Grzelak-Schultz huomasi, että menopelin tuulilasiin oli kiinnitetty viesti.

Kun näin kirjeen autoni tuulilasissa, luulin joutuneeni ongelmiin, koska auto oli pysäköity ravintolan sisäänkäynnin eteen”, nainen kertoo Facebookissa.

Kiitos rattijuopumuksen välttämisestä

Kyseessä ei kuitenkaan ollut valitus, vaan ravintoloitsijan kiitos asiakkaalleen siitä, ettei tämä ollut sortunut rattijuopumukseen.

Grzelak-Schultz julkaisi kuvan ravintoloitsijan kirjeestä Facebookissa viime viikolla. Päivitys on saanut tuhansia jakoja, noin 19 000 tykkäystä ja lisäksi se on synnyttänyt vilkasta keskustelua.

Lue alta vapaasti suomennettu ravintoloitsijan kirje.

"Tahdon kiittää sinua, että jätit autosi parkkipaikalle yön ajaksi. En ole varma, olitko nauttinut alkoholia ravintolassamme vai et, mutta tahdoimme kiittää sinua, ettet ajanut autoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Ohessa on etuseteli, jolla saat noin puolen kilon annoksen kanan siipipaloja. Toivottavasti hyväksyt tämän kiitoksena siitä, että kannoit vastuusi. Elämä on arvokasta, hyvää viikonloppua.

Liikenneturvan mukaan Suomessa jää vuosittain kiinni noin 18 000 rattijuoppoa. Kärähtämisestä huolimatta merkittävä osa rattijuopoista jää myös jatkossa kiinni ajotapavirheiden sekä liikennevahinkojen ja -rikkomusten seurauksena.

Katso netissä leviävä päivitys alta.

Lue myös: Yksi erikoisimmista tavoista pysäyttää rattijuopot: pissatestit baareihin

Lue myös: Etkö muista, mitä olet tehnyt humalassa? Lue, miksi alkoholi aiheuttaa muistikatkoksia

Lue myös: Kamala olo juhlinnan jälkeen? Katso, mitä alkoholi tekee kehon eri osille

Kilpailut

Uusimmat