"En enää koskaan syö karkkia" - video liivatteen valmistamisesta shokeeraa, ei herkille!

25.08.2016 14:15 - Iiro Myllymäki

Video etenee käänteisessä järjestyksessä karkin syömisestä sikojen teurastamiseen.

Facebookissa jaettu video liivatteen valmistusprosessista on jakanut mielipiteitä netissä. Liivatetta käytetään esimerkiksi monissa makeisissa antamaan karkille hyytelömäisen rakenteen. Liivate on proteiinista koostuva ruoka-aine, jota tuotetaan keittämällä pitkään sian nahkaa, jänteitä, nivelsiteitä ja luita.

Muutama päivä sitten jaettu video kuvaa liivatteen valmistusprosessia käänteisessä järjestyksessä. Ensin nähdään ihminen syömässä karkkia, johon on käytetty liivatetta ja asteittain video etenee kuvaamaan sikojen teurastusta. Videota on katsottu jo yli 6 ja puoli miljoonaa kertaa, ja siihen on jätetty yli 13 000 kommenttia.

"Ällöttävintä, mitä olen nähnyt"

Video on saanut monet kauhistumaan, ja esimerkiksi Naomi Quintos Silva Ortiz kommentoi, että ”en enää koskaan syö karkkia”. Julia Janson on samoilla linjoilla, ja kirjoittaa, että video on ”ällöttävintä, mitä olen nähnyt”.

Jotkut kommentoijat ovat huomauttaneet, että eläimiä ei tapeta liivatteen valmistuksen takia, vaan valmistuksessa käytetään muuhun lihantuotantoon kelpaamattomia tähteitä.

”Useimmissa maissa liivatetta valmistetaan lihan ylijäämänahasta, joka muuten jätettäisiin käyttämättä. Joten tässä käytetään koko eläin hyödyksi. Tämä video antaa vaikutelman, että eläimiä tapetaan liivatteen valmistamiseksi, mikä ei ole lainkaan totta”, kommentoi Danielle Pike ja kertoo toisessa kommentissa miehensä työskentelevän liivatetehtaalla.

Jos video vei halusi syödä karkkia, mutta et halua luopua herkuttelusta, kannattaa pitää mielessä liivattettomien makeisten olemassaolo.

Lue myös: Amerikkalaislapset maistoivat karkkia kaikkialta maailmasta - miten pärjäsi salmiakki?

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat