Kuva: Fotolia

Blondista hiusväristä löytyi yllättävä hyöty - koskee vain naisia

26.08.2016 11:15 - Senni Loikala

Kanadalaisen yliopiston professorit väittävät, että hiustenvärillä saattaa olla vaikutusta menestymiseen työelämässä.

Vaaleahiuksisilla naisilla on enemmän valtaa työelämässä kuin tummemman kuontalon omaavilla naisilla, väitetään tuoreessa kanadalaistutkimuksessa. Sen takana seisovat kaksi professoria, jotka työskentelevät kauppakorkeakoulussa Vancouverissa. Tutkimuksesta uutisoi Yahoo!.

Tuloksista selvisi, että vaaleahiuksisia naisia työskentelee suhteessa enemmän korkeissa asemissa työpaikoilla kuin, mikä on heidän osuutensa väestöstä Yhdysvalloissa.

Tutkijat selvittivät, että lähes 50 prosentilla naispuolisista toimitusjohtajista oli vaaleat hiukset. Tämä koski tutkimuksessa mukana olleita 500 amerikkalaisyritystä. Lisäksi naispuolisista senaattoreista 35 prosenttia omasi vaaleat kutrit, tutkijat väittävät. Vaaleilla hiuksilla ei havaittu olevan yhteyttä miespuolisten työntekijöiden asemaan työelämässä.

Alustavat tulokset ensimmäisestä tutkimuksestamme näyttävät, että kyseessä on samanlainen ilmiö kuin ”nallekarhu-efekti” miehillä. Siinä pehmeät kasvonpiirteet vähentävät ihmisen uhkaavuutta olemuksessa ja lisäävät lämmön, viattomuuden ja luotettavuuden vaikutelmaa”, tutkija ja professori Jennifer Berdahl kertoo.

Hänen mukaansa vaaleahiuksisia naisia saatetaan pitää myös muita ystävällisempinä. Kokonaisuudessaan tämä voisi Berdahlin mukaan johtaa siihen, etteivät ihmiset pitäisi heitä uhkaavina korkeissa asemissa. Näin vaaleahiuksisia naisia valikoituisi muita useammin korkeisiin asemiin työpaikoilla, Berdahl pohtii.

Kyseistä tutkimusta tuskin kannattaa ottaa kovin vakavasti. Monet ovat nimittäin sitä mieltä, että työelämässä menestyminen on kiinni muista paljon tärkeämmistä asioista, kuin henkilön hiusväristä tai ulkonäöstä muutenkaan.

Lähde: Yahoo!

Lue myös: Harvinainen hiusväri periytyi: Uskoisitko, ettei bloggaaja ole värjännyt kutrejaan?

Kilpailut

Uusimmat