Kuva: Fotolia

Nainen muuntaa ihmisten arvet herkiksi kuviksi ja tarinoiksi - katso kuvat

17.08.2017 17:15 - Katariina Auvinen

Valokuvaaja haluaa muokata käsitystä siitä, että arvet olisivat ihon virheitä.

Valokuvaaja Sophie Mayanne huomasi, että elokuvissa suurin osa arpisista ihmisistä, on pahiksia. Hän kiinnitti asiaan huomiota, ja päätti muuttaa ihmisten arvet kauniiksi kuviksi sekä tarinoiksi. Näin hän pystyisi murtamaan yleistä käsitystä siitä, että arvissa on jotain pelottavaa tai pelättävää. 

Hän julkaisi ensimmäisen kerran valokuvia sarjassaan, Arpien takana, vuonna 2016. Valokuvat saavuttivat niin ison suosion, että Mayanne päätti jatkaa tarinoiden kertomista. Mayanne haluaa tuoda kuvissaan esiin arvet kauniina asioina. Ei niin, että niitä pidettäisiin jonkinlaisina virheinä ihmisen kehossa. 

Valokuvaaja on julkaissut otoksiaan myös Instagramissa. Kuvien seasta löytyy muun muassa Isabellan tarina. Kuvassa nainen esittelee isoja arpia käsissään ja kyljessään. Isabellan arpien takaa löytyy tulipalo, joka leimusi talossa, jossa nainen sattui olemaan. Hänen vaatteensa syttyivät palamaan, polttaen ison osan hänen käsistään. Isabella kertoo, että hänen arpensa jatkavat muuttumistaan, mutta hän ei ole tuntenut ikinä itseään yhtä kauniiksi. 

Mayanne käsittelee myös kipeitä aiheitaan teoksissaan. Eräässä kuvassa nuori nainen pitelee kättään, joka on täynnä viiltelyarpia. Ashleigh kertoo, että hänellä meni kauan hyväksyä tekemänsä arvet. Nainen on kamppaillut viiltelyn kanssa kahdeksanvuotiaasta lähtien. Ashleig kertoo omassa tarinassaan, että hänen kädestään tuli hänen suurin salaisuutensa. Nykyisin nainen on hyväksynyt arvet. 

Katso kuvia alta. 

Lue myös: Taiteilija kääntää raskausarvet ja kuukautiset kauniiksi taiteeksi - katso kuvat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat