Kaunis suihkukuva äidistä ja vauvasta leviää: "Ota vastaan ylivoimaiselta tuntuva väsymys"

06.04.2017 19:15 - Senni Loikala

Netissä leviää erään tuoreen äidin koskettava kirjoitus siitä, miksi vanhemmuus palkitsee äärimmäisen rankoista päivistä huolimatta.

"Hyvät äidit, minä tiedän, kuinka rankkaa äitiys on. Monet heräämiset keskellä yötä ja heräämiset aamuvarhain. On rankkaa, kun nämä pienet ihmiset tarvitsevat sinua pysyäkseen hengissä ja tullakseen ravituiksi.

Me opetamme heille paljon ja yritämme tehdä oikeita valintoja. Toimimme sen mukaan, vaikka emme olisi varmoja, mikä on oikein. Väärän valinnan jälkeen on vaikeaa antaa itselleen anteeksi.

Oma maailmasi tuntuu kovin pieneltä, mutta sinä olet heidän koko maailmansa. Sinä olet ainoa, jota he tarvitsevat.

Sinulla on sielu, jolla rakastaa heitä - eikä vain heidän rankkoina päivinään, vaan myös omina rankkoina päivinäsi. Sydämesi kannustaa sinua nousemaan ylös joka ikinen aamu ja tekemään samat asiat uudestaan jopa silloin, kun olet totaalisen uupunut. Niinä päivinä, jolloin sinusta tuntuu, ettet pysty siihen, muistuta itseäsi siitä, että sinä pystyt.

Ja tämä on vain ohitsemme vilahtava elämänvaihe. Räpäytät silmiäsi ja huomaat heidän olevan 8-vuotiaita. Seuraavalla räpäytyksellä he ovat 28-vuotiaita. Sen jälkeen huomaat, että he ovat itse vanhempia ja muistuttavat sinua ajoilta, kun itse olit samassa tilanteessa.

Joten elä hetkessä, hyvä äiti. Anna lastesi kiivetä sänkyysi vaikka keskellä yötä. Laula se laulu, jonka he vaativat kuulla kymmenettä kertaa putkeen. Halaa heitä hieman lujempaa suihkussa silloin, kun he tahtovat vain tuntea läsnäolosi heidän ihoaan vasten.

Ehkä lasten kasvattaminen saa hermosi menemään välillä. Mutta muista, että sinulla on sielu! Ota vastaan jopa se väsymys, myös ylivoimaiselta tuntuva sellainen sekä kaikki ne rankat päivät - ja kaikki se riemu."

Näin kirjoittaa pienen pojan äiti Shannon Hankes. Hän julkaisi monia vanhempia koskettaneen tekstinsä Instagramissa aiemmin tällä viikolla. Kauniina pidetystä päivityksestä ovat uutisoineet esimerkiksi Popsugar- ja Refinery29-sivustot.

Katso tuoreen äidin netissä leviävä päivitys alta.

Jos päivitys ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Äitiys on ihanaa: Kuvat vastasyntyneistä vauvoista ja tuoreista äideistä ovat upeaa katsottavaa

Lue myös: Oinas on peloton, leijona vaativa - horoskooppimerkkisi paljastaa, millainen äiti olet

Lue myös: Taapero sai raivokohtauksen ravintolassa - isän teksti ärsyyntyneille asiakkaille leviää

Kilpailut

Uusimmat