Kuva tehohoitoa saavasta 1,8-kiloisesta tyttövauvasta leviää - syynä leveä hymy!

24.10.2016 18:30 - Senni Loikala

Koskettava tositarina keskostytöstä liikuttaa nettikansaa.

"Love What Matters" on Facebook-ryhmä, jolla on lähemmäs viisi miljoonaa tykkääjää. Ryhmän ideana on kertoa eteenpäin tarinoista, joissa rakkaus ja toivo ovat vahvasti läsnä. Yksi tällaisista koskettavista tarinoista julkaistiin ryhmässä reilu viikko sitten, ja päivityksestä tuli nopeasti valtava nettihitti.

Päivityksessä on kasvokuva tyttövauvasta, joka syntyi reilusti alle kaksikiloisena. Erityisen liikuttavan otoksesta tekee tytön leveä hymy, vaikka hän on juuri taistellut jäädäkseen henkiin.

Ensimmäinen tyttäremme viiden päivän ikäisenä. Painoa noin 1,8 kilogrammaa, hän oli iloinen saadessaan elää! Tämä oli yksi kuvista, joita katsoin usein selvitäkseni siitä vuoristoradasta, mitä keskosen tehohoito piti sisällään. Elämä on niin arvokasta.

Poikkeuksellisen aikainen hymy

Tytön hymy on melko poikkeuksellinen, sillä yleensä vauvat eivät vielä hymyile alle viikon ikäisinä. TerveSuomi-sivuston mukaan vauvat aloittavat kunnolla hymyilemisen yleensä noin 4-6 viikon ikäisinä.

Maanantaihin mennessä päivityksellä on jo yli 51 000 jakoa Facebookissa. Tykkäyksiä sillä on 318 000 ja kommentteja lähemmäs 10 000 kappaletta.

Katso toivoa täynnä oleva kuva keskostytöstä, jolla on monista elämänasenne kohdillaan.

Lue myös: Jonna, 33: Kun keskoseni vietiin teho-hoitoon, olin todella neuvoton

Lue myös: Vauvat tekivät ryömimisen maailmanennätyksen - katso hellyttävä video

Lue myös: Miten pieni vauva näkee vanhempansa? Hätkähdyttävät faktat saattavat yllättää

Kilpailut

Uusimmat