Halvaantuminen ei lannistanut - mies maalaa suullaan upeita taideteoksia

07.09.2016 14:45 - Iiro Myllymäki

Henry Fraser on maalannut muun muassa muotokuvia julkkiksista ja saanut heiltä ylistävää palautetta.

Henry Fraser on esimerkki ihmisestä, joka ei ole antanut vastoinkäymisten lannistaa. Nuori mies on kykenemätön käyttämään käsiään ja jalkojaan tapaturmaisen halvaantumisen takia, mutta tämä ei ole estänyt häntä luomasta uraa kuvataiteilijana.

The Lad Bible kertoo, että vuonna 2009 Fraser oli 17-vuotias ja vietti rantalomaa kavereidensa kanssa. Hän sukelsi mereen, mutta vesi ei ollutkaan niin syvää kuin hän oli luullut ja hän törmäsi täysillä vedenalaiseen hiekkasärkkään. Mies ei kyennyt liikkumaan ja oli vähällä hukkua, mutta hänen ystävänsä saivat pelastettua hänet ja hälytettyä ambulanssin.

Jatkoi piirustusharrastustaan

Fraser kiidätettiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin useita leikkauksia. Miehen raajoja ei kuitenkaan saatu liikkumiskykyisiksi, joten Fraser ei enää kykene käyttämään käsiään tai jalkojaan. Aina piirtämisestä ja maalaamisesta innostunut mies ei halunnut luopua harrastuksestaan vaan päätti kokeilla maalaamista suullaan. Tämän kokeilun hän aloitti viime vuoden tammikuussa iPadin piirustusohjelmalla.

- Kun olin käyttänyt iPadia muutaman kuukauden, vaihdoin lyijykyniin ja viime vuoden toukokuussa kokeilin maaleilla. Olen nyt paljon parempi taiteilija kuin silloin, kun käytin käsiä, Fraser kertoo.

Julkkikset ylistävät

Tämän vuoden heinäkuussa Fraser piti ensimmäisen taidenäyttelynsä, joka sai suuren suosion. Mies on myös maalannut muotokuvia julkisuuden henkilöistä ja saanut maalaamiltaan henkilöiltä hyvää palautetta. Fraserin toinen kokeilu suulla maalaamisessa oli maalaus pikajuoksija Usain Boltista, jota itse Bolt kutsui ”mahtavaksi”:

Myös kirjailija J.K. Rowling kommentoi Twitterissä Bolt-muotokuvaa: ”Tuo on uskomatonta, Henry.”

Katso lisää kuvia Fraserin taideteoksista alta:

Lue myös: Hyviä uutisia: Taiteen tekeminen vähentää stressiä riippumatta lahjakkuudesta ja kokemuksesta

Lähde: The Lad Bible

Kilpailut

Uusimmat