Ed Sheeran esiintyy pian suomalaisilla valkokankailla – erikoisnäytökset kasvussa

16.10.2015 17:02 -

Lokakuun 22. päivä suomalaisilla on mahdollisuus päästä nauttimaan brittitähti Ed Sheeranin kesäisestä suurkonsertista. Elokuvateattereissa ympäri Suomen esitetään miehen Lontoon-konsertti, mutta kiinnostaako leffateatterikeikka suomalaisia?

Toisella albumillaan X (2014) maailmantähdeksi noussut Ed Sheeran esiintyi heinäkuussa peräti kolmena iltana peräkkäin loppuunmyydylle Lontoon Wembley Stadionille.

Konserttielämys on mahdollista kokea uudelleen elokuvateattereissa ympäri maailman lokakuun 22. päivänä.

Konsertin lisäksi elokuvateattereissa on satelliittien avulla suora yhteys Lontoon Leicester Squarelle, jossa päästään myös kurkistamaan punaisen maton tunnelmiin. Konsertit ovat Sheeranin uran isoimpia saavutuksia ja elokuvassa pääseekin eläytymään 80 000 -henkisen yleisön tunnelmiin. Lisäksi Sheeran esittää dueton Sir Elton Johnin kanssa.

Finnkinon ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen kertoo, että Sheeranin Jumpers for Goalpost -liput ovat käyneet kaupaksi "mukavasti".

– Näytöksiä on meillä Suomessa yhteensä seitsemän eri paikkakunnilla, ja 1200 lipusta on myyty tai varattu noin 450 paikkaa. Mitä suurempi kaupunki, sitä paremmin lippuja on myyty.

Lähteinen kertoo, että Sheeran näyttää tähän mennessä vedonneen etenkin nuoriin naisiin. Nuoret miehet eivät sen sijaan punapään musiikista syty, varttuneemmat kyllä.

Konserttiesitysten menekki riippuu esiintyjästä, ohjelmistopäällikkö sanoo.

Robbie Williams (yllä) myi meillä aikanaan useammankin salin täyteen, ja myös toissakesäinen Monty Python oli menestys. Cheekin stadionkonserttikin veti hyvin väkeä.

Eniten ilahtunutta palautetta tulee kuitenkin oopperan, baletin ja teatterin ystäviltä. Korkeakulttuurin elokuvanäytökset ovatkin keränneet jo oman vakituisen kävijäkuntansa.

– Jos joltain paikkakunnalta on jäänyt joku näytös pois, on siitä oltu kovasti pahoillaan. Voisi sanoa niin, että ne, jotka ovat kerran löytäneet nämä event-näytökset, ovat tykänneet niistä, päättää Lähteinen.

Viime vuonna Finnkino esitti yhteensä 68 erilaista Event Cinema -nimellä kulkevaa tapahtumaa yhteensä 111 esityksessä. Esitykset ovat usein suoria, satelliitin välityksellä tapahtuvia live-esityksiä, tai tuoreita tallenteita. Suomen ensimmäiset event cinema -näytökset olivat suoria F1-kisoja vuonna 2008.

Marraskuussa Finnkinon teattereissa päästään nauttimaan belgialais-kanadalaisen Lara Fabianin konsertista.

Lue lisää:

Ed Sheeranin megahittiä kuunneltu Spotifyssa jo 500 miljoonaa kertaa

Supertähdeksi noussut Ed Sheeran yllätti hääparin — katso

 

Kilpailut

Uusimmat