Kuva: Vappu Pimiä

Vapun reseptit - Makruloota eli makaronilaatikko

14.10.2016 10:55 - Riikka Hagelin

Lapsiperheen ikisuosikki!

400-500g jauhelihaa (sika-nauta paras)

n. 400g kypsentämätöntä Myllyn Paras tummaa makaronia

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

loraus öljyä

1 pieni kesäkurpitsa

3 kananmunaa

2,5-3 dl nestettä, kuuraa pannusta maku tilkalla vettä ja lisäksi kauramaitoa, maitoa, ruokakermaa tai veden ja kerman sekoitusta

suolaa, mustapippuria

1tl paprikajauhetta

Keitä makaronit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 2-3 min alle keitto-ohjeen. Silppua sipulit ja pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Freesaa sipuleita tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista, lisää vielä joukkoon kesäkurpitsat. Voi jo tässä vaiheessa vähän maustaa jauhelihaa. Valuta makaronit ja kaada jauhelihaseos päälle, sekoita. Laita 0,5-1dl vettä pannuun, jossa paistoit jauhelihan ja kuuraa maut ikään kuin pannun pohjalta. Sekoita munat, kerma, neste pannulta ja mausteet keskenään, vatkaa vispilällä tai haarukalla niin että saat munien rakenteen rikki. Kaada munaseos vuokaan makaroni-jauhelihaseoksen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai 130 asteessa vaikka 2 tuntia.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat