Vapun resepti: Pikkupizzat

10.06.2016 13:18 - Niina Jokiaho

Nämä pikkusuolaiset ilahduttavat vähän isompaakin syöjää vaikkapa lastenkutsujen kahvipöydässä.

Taikina:

Myllyn Paras pizzajauhoja

Hiivaa

Vettä

Ohje pussin kyljessä.

Jauhelihakastike:

400 g naudan paistijauhelihaa

1 sipuli tai 2 kesäsipulia

1 valkosipulinkynsi

loraus öljyä

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

1-2 dl vettä

suolaa, mustapippuria

½ tl paprikajauhetta

pari ripausta chilijauhetta

1 tl kuivattua oreganoa

Lisäksi:

juustoraastetta

mozzarellaa

tuoretta tomaattia, paprikaa, sieniä tai mitä haluat, mutta ei liian montaa

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Kaada sekaan tomaattimurska, pyre ja vesi. Lisää joukkoon mausteita. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vähintään 20-30 min. Leivo kohonneesta taikinasta pohjat ja muotoile käsin haluamiesi eläinten muotoon. Paista pelkkiä pohjia uunissa noin 5 min. Levitä esipaistetuille pohjille jauhelihakastiketta. Lisää 1-2 muuta täytettä ja lisää vielä juusto. Paista pizzoja noin 5-10 min, kunnes juusto kuplii ja reunet ovat saaneet väriä.

Kilpailut

Uusimmat