Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Nyhtökaura-ohralaatikko

09.12.2016 11:55 - Riikka Hagelin

Nyhtökaurasta puhutaan paljon. Tässä reseptissä yhdistyy jouluinen laatikko ja trendikäs nyhtökaura.

2dl Myllyn Paras esikypsytettyjä ohrasuurimoita 6dl vettä suurimoiden keittoon Suolaa

Kastike:

1valkosipulinkynsi

1/2 tuore chili (jätä pois halutessasi)

Peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä Loraus öljyä

1/2 tl jauhettua kardemummaa

1 kanelitanko

1 rasia nyhtökauraa maustamatonta

1 tlk tomaattimurskaa

1,5 dl vettä

2 grillattua kuoretonta paprikaa (purkista) tai jotain vihannesta, esim 1 porkkana tai pätkä kesäkurpitsaa

1,5 dl kermaa tai kaurakermaa

Kiehauta vesi, lisää suola ja ohrasuurimot. Keitä noin 15 min. Valmista sillä aikaa kastike. Silppua valkosipuli, inkivääri ja chili pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla öljyssä. Kaada sekaan tomaattimurska ja huuhtele tölkki vedellä ja kaada vesi myös pannulle. Silppua haluamasi kasvis ja lisää pannuun. Lisää mausteet ja nyhtökaura. Anna kastikkeen hautua välillä sekoittaen, kunnes ohra on valmis. Kaada vielä lopuksi kerma kastikkeeseen. Valuta ohra ja sekoita se kastikkeen kanssa uunivuoassa. Paista vuokaa vielä 200asteisessa uunissa noin vartti. Nauti salaatin kera.

Kilpailut

Uusimmat