Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti -Mehevät mokkapalat

18.11.2016 13:17 - Riikka Hagelin

Mokkapaloja haluaisi joskus tehdä vähän pienemmän satsin, kuin pellillisen. Tässä resepti siihen. Tällä reseptillä tulee puolikas pelti ja pohja paistuu kätevästi vaikka uunivuoassa leivinpaperin päällä. Jos haluat kuitenkin tehdä pellillisen, tuplaa määrät. Tässä käytetään hiivaleipäjauhoja, mutta eroa et huomaa, muuta kuin ehkä entistä mehevämmässä pohjassa.

Pohja:

100g voita

2 dl vahvaa kahvia

2,5 dl Myllyn Paras hiivaleipäjauhoja

1,5dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

kuorrute:

0,4 dl kahvia

noin 4 dl tomusokeria (lisää tarvittaessa)

1 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)

40g voita

pinnalle:

koristerakeita

Keitä kahvi ja lisää sinne voi ja anna sulaa. Lämmitä mikrossa tai kattilassa, jos kahvi ei ole kuumaa. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää kuiviin aineisiin kahvi-voiseos ja sekoita puuhaarukalla, lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Laita leivinpaperi esim reunalliseen laakeaan uunivuokaan (suorakaide/neliön muoto). Kaada taikina leivinpaperin päälle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Anna pohjan jäähtyä, kunnes alat tekemään kuorrutetta. Kiehauta rasva ja kahvi kattilassa tai lämmitä mikrossa. Siivilöi päälle tomusokeri ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat