Vapun resepti -Mehevä suppispiiras

23.09.2016 13:00 - Riikka Hagelin

Helppo ohje syksyisiin viikonloppuihin

1 pkt Myllyn Paras pyöreä ruis-kaurataikinaa (pakaste)

1 l tuoreita suppilovahveroita

1 pieni sipuli

loraus öljyä

2-3 kananmunaa (koosta riippuen)

2,5 dl ruokakermaa tai veden ja kerman sekoitusta

1,5 dl juustoraaastetta (emmental)

suolaa ja mustapippuria

pari ripausta cayennepippuria

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kauli sulanut taikina vähän ohuemmaksi, mutta niin, että se säilyttää pyöreän muotonsa. Siirrä kaulittu taikina pyöreään piirasvuokaan. Katso, että taikina yltää myös reunoille. Voit levittää täytteen suoraan taikinalle, itse tykkään kuitenkin paistaa pohjaa tyhjänä uunissa muutaman minuutin, jotta se ei mene vetiseksi. Eli voit tässä kohtaa laittaa piiraspohjan hetkeksi uuniin. Tee täyte. Silppua sipulit ja paista tilkassa öljyä. Lisää joukkoon puhdistetut sienet. Paista niin kauan, että neste on haihtunut. Levitä sieni-sipuliseos piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Sekoita kerman sekaan mausteet ja kananmunat. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja paista uunin keskitasolla noin 30 min. Minä paistan omaani aina vähän reilummin, sillä pidän kunnolla paistuneesta pinnasta!

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat