Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Jouluinen ohrapuuro

23.12.2016 12:00 - Riikka Hagelin

Joulupuuro kuuluu aatto-aamuun.

1,5 dl Myllyn Paras kokonaisia esikypsytettyjä ohrasuurimoita

3 dl vettä

1 tl suolaa

1 l maitoa (ei rasvaton)

Mustikoita (pakaste)

Kardemummaa jauhettuna

sokeria

Kiehauta vesi ja lisää ohrasuurimot sekä suola. Anna kiehua niin, että neste imeytyy suurimoihin. Kaada sekaan maito ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 45 min. Tämän jälkeen ota levy pois päältä ja anna puuron tekeytyä vartti kannen alla. Piilota puuroon halutessasi manteli. Tarjoile puuro sulaneiden tai vähän jäisten mustikoiden kanssa, jotka voit maustaa sokerilla mielesi mukaan. Ripottele päälle vielä jauhettua kardemummaa.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat