Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Resepti: Nyhtökanapitat

07.04.2017 13:18 - Riikka Hagelin - Luettu 4 519 kertaa

Nämä kanapitat ovat hyvä arkiruoka tai mukava perjantai-illan ateria. Jokainen saa koota oman pitansa. Voit laittaa tarjolle lisukkeiksi omia suosikkejasi. Jos 4 henkeä syö, kehotan ostamaan 2 pkt pitaleipiä, sen verran iso hitti oli ainakin meidän taloudessa.

NYHTÖKANAPITAT

1-2 pkt Santa Maria mexican pita leipiä

2 -3 kpl kanan tai broilerin rintaleikkeitä

1 ps Santa Maria jamaican jerk maustetta

 Lisukkeeksi:

Santa Maria mangoa saucea

Santa Maria chipotle dressingiä

Tomaattia

Salaattia

1-2 kypsää avokadoa

sitruunan mehua

suolaa ja mustapippuria

Santa Maria yellow chili mild

(kuva: Vappu Pimiä)

Laita kanat uunivuokaan ja ripottele jamaican jerk maustetta reilusti lihojen joka puolelle, jätä kanat vuokaan nahka ylöspäin. Laita kanat 200 asteiseen uuniin ja paista noin tunti (voit tehdä tämän jo etukäteen). Tee sillä aikaa pika-guacamole, muussaa avokadot, lisää joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla.  Viipaloi tomaatit ja pese salaatinlehdet.  Ota kana uunista ja irrota nahka, voit syödä sen myös, sillä se on rapean herkullinen. Riivi lihat kahdella haarukalla nyhtökanaksi uunivuoassa. Lämmitä pitaleipiä pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jokaisen täyttää pitaleipä nyhtökanalla ja omilla lempilisukkeilla.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat