Kuva: vappu pimiä

Vapun resepti: Gluteeniton kasvislasagne

17.03.2017 13:01 - Tytti Kiviharju - Luettu 3 065 kertaa

Lasagne on monen perheen suosikkiherkku. Meillä se yleensä tehdään ihan normaaleilla lasagnelevyillä, mutta innoissani kehittelin täysin gluteenittoman version ja herkku upposi todella hyvin koko perheelle. Väleihin laitettavia vihanneksia voit vaihdella mielesi mukaan, minusta nämä öljyyn säilötyt tuovat ihanaa makua ja mehevyyttä.

GLUTEENITON KASVISLASAGNE

1 pkt Urtekram gluteenittomia lasagnelevyjä

tomaattikastike:

1 plo (680g) Urtekram paseerattua tomaattia

1 keskikokoinen sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 ps (150g) pakastepinaattia

kourallinen tuoretta tai 1tl kuivattua basilikaa

suolaa, mustapippuria

kuivattua chiliä tai cayennepippuria maun mukaan

loraus oliiviöljyä

juustokastike:

0,75 dl Urtekram yleisleivontamixiä

50g voita

8-9 dl maitoa

150 g emmentaljuustoraastetta

hyppysellinen suolaa

lisäksi:

Urtekram grillattua artisokkaa ja/tai Urtekram makeita uunitomaatteja

(näitä yhteen väliin maun mukaan)

Aloita tekemällä tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja pinaatti (voi olla jäinen). Lisää mausteet. Jos käytät tuoretta basilikaa,  silppua se ja lisää vasta loppuvaiheessa. Anna kastikkeen kiehahtaa ja anna porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee juustokastike. Sulata voi mieluiten pinnoitetussa kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja anna ”kuplia” hetken, älä kuitenkaan ruskista. Kaada joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta koko ajan pohjaa myöten vispilällä niin kauan kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. Mutta varo, ettei kastike kiehu yli. Kastiketta täytyy sekoittaa koko ajan, sillä se palaa helposti pohjaan. Ota kastike pois levyltä. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi suolalla. Aloita lasagnen kokoaminen. Levitä levyjä vuoan pohjalle vierekkäin, kaada 1/3 osa tomaattikastikkeesta levyille, tee samoin juustokastikkeen kanssa. Lado kerros levyjä ja toista sama. Lisää tähän kerrokseen myös artisokkia ja/ tai uunitomaatteja juustokastikkeen päälle. Lado vielä yksi kerros levyjä ja kaada loput tomaatti- sekä juustokastikkeesta levyjen päälle. Paista lasagnea uunissa noin 40-50 minuuttia.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat