Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Hedelmäkakku

10.03.2017 12:10 - Riikka Hagelin - Luettu 4 558 kertaa

Kuivakakut ovat olleet jo jonkin aikaa trendikkäitä. Itse kuulun suuriin kuivakakkufaneihin! Englantilainen hedelmäkakku on mielestäni vähän tunkkainen vihreine coctailkirsikoineen. Teinkin siitä vähän freesimmän ja raikkaamman version. Tämä kakku säilyy hyvin useita päiviä ja kestää myös pakastuksen.

HEDELMÄKAKKU

 200g voita

2,5dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl  Urtekram mantelijauhoja

1 tl Urtekram leivinjauhetta

ripaus suolaa

0,5 tl Urtekram vaniljajauhetta

1 dl Urtekram sultana rusinoita

1 dl Urtekram makea karpalo

1 dl Urtekram pehmeä aprikoosi

1 appelsiinin mehu

 voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Silppua aprikoosit pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon karpaloiden ja rusinoiden kanssa. Purista päälle appelsiinin mehu. Vatkaa vähän pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet (vaniljajauhe, vehnäjauho, mantelijauho, leivinjauhe ja suola) keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, älä vatkaa enää turhaan. Kaada lopuksi hedelmät mehuineen taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun tökkäät siihen hammastikulla ja tikku on nostaessa kuiva.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat