Kuva: Vappu Pimiä

Vapun Resepti: Chili Con Carne

17.02.2017 12:38 - Riikka Hagelin - Luettu 4 223 kertaa

Chili con carne on ihan parhaita talviruokia! Se syntyy kuin itsestään, sillä aikaa kun syöjät ovat vaikkapa pulkkamäessä. Kaveriksi riittää täysjyväriisi, ja ateria on täydellinen.

CHILI CON CARNE

Ainekset:

800 g naudan paistia (sisä-, ulko- tai kulmapaisti)

1 plo Urtekram paseerattua tomaattia

½ prk (3rkl) Urtekram tomaattipyreetä

2 dl vettä

1 tlk Urtekram punaisia kidneypapuja valutettuna

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

loraus öljyä

0,5-1 tl chilijauhetta ( säätele tulisuutta syöjien mieltymysten mukaan)

1 tl paprikajauhetta

1 tl Urtekram korianteri jauhettu tai 2 tl korianterinsiemeniä murskattuna

suolaa, mustapippuria

1 limen mehu

1 ruukku tuoretta korianteria

tarjoiluun:

keitettyä Urtekram täysjyväriisiä

creme fraichea

Leikkaa paisti 2 cm palasiksi. Muista leikata liha aina syitä vasten -ei syiden myötäisesti, tällöin liha pysyy mureana.  Silppua sipulit. Ruskista lihat ensin padassa tai kattilassa tilkassa öljyä. Tee ruskistus pienissä erissä, jotta nesteet pysyvät lihojen sisällä, eikä liha ala kiehumaan. Ota ruskistuneet lihat sivuun lautaselle. Kaada seuraavaksi pataan tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä nopeasti. Lisää sekaan lihat ja kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä pyree, lisää joukkoon myös vesi, sekä mausteet tuoretta korianteria ja limeä lukuunottamatta.  Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä niin, että seos kiehuu hiljalleen. Anna chili con carnen lypsyä 1-2 tuntia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Kypsennysaika riippuu lihasta, sisäpaisti kypsyy nopeammin kuin ulko- tai kulmapaisti. Tätä ruokaa et voi kuitenkaan kypsentää liikaa, pidempi haudutusaika tekee padasta mureamman ja maukkaamman. Ennen tarjoilua tarkista suola ja lisää joukkoon limen mehu sekä silputtu korianteri. Tarjoile keitetyn riisin ja creme fraichen kera.

-Vappu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat